Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan detalj

Arheolozi se iznenadili kada su ugledali ova dva kostura

Kosturi zakopani držeći se za ruke
Foto: University of Leicester Archaeological Services
1/4
17.09.2014.
u 18:19

Za kosture se procjenjuje da su jednake starosti, no dodatnim analizama treba utvrditi koliko su godina imali kada su umrli

Oko 700 godina stari kosturi muškarca i žene pronađeni su u engleskom Leicesteru, a ono što je posebno zaokupilo pažnju svih jest to da su se kosturi držali za ruke te da su pokopani na neobičnom mjestu. Kosture su pronašli volonteri i arheolozi sveučilišta iz Leicestera kod kapelice (Chapel of St Morrell) za koju se pretpostavlja da su je posjećivali hodočasnici u 14. stoljeću.

– I prije smo na tom mjestu vidjeli parove koji su skupa pokopani, no glavno je pitanje zašto su oni pokopani baš ovdje. U Hallatonu je bila lokalna crkva pa se pitamo je li ovo bilo neko posebno mjesto – rekla je Vicki Score sa sveučilišta. Pretpostavlja se da su ih kod crkve možda odbili pokopati jer su bili kriminalci, stranci ili bolesni, ili je to jednostavno bilo mjesto za pokapanje hodočasnika, piše Daily Mail.

Za kosture se procjenjuje da su jednake starosti, no dodatnim analizama treba utvrditi koliko su točno godina imali kada su umrli. Uz par kostura koji se drže za ruke pronađeno je još nekoliko zasebno zakopanih kostura, novčići koji datiraju između 11. i 15. stoljeća te podne pločice.

>> U crkvi sv. Nikole biskupa pokapani svećenici i bogatiji sloj građana

>> Prvi Europljani bili su tamnoputi i plavooki

>> Fascinantno: Otkrili najmanje 35 grobnica starih 1000 godina

Foto: University of Leicester Archaeological Services

Komentara 10

Avatar EU afrodita
EU afrodita
20:10 17.09.2014.

to se zove ljubav

IS
istima
09:20 18.09.2014.

Tisuću godina držali se za ruke i sad se netko nađe pozvan da ih razdvoji ?

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:31 17.09.2014.

Onaj s otvorenim ustima je bio vampir..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije