Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEKVANDO

Zlatna Nataša Vezmar

09.05.2002.
u 00:00

SAMSUN - Nataša Vezmar europska je prvakinja! Sjajan uspjeh hrvatskih tekvondista tako je trećeg dana EP-a u turskom gradu Samsunu dosegao vrhunac.

- To Turska nije vidjela, da netko tako prebije njihovog borca - slavio je trener Ivica Klaić nakon što je naša teškašica u polufinalu svladala Turkinju Er sa 5:0.

A potom je Nataša u finalu nadvisila Španjolku Los Acres sa 3:1 i okitila se europskim zlatom.

- Velika sreća zbog osvojenog zlata, miješa se s jednakom tugom što Andrija Mijačika nije ovdje da to vidi. - kroz suze je govorla Nataša.

Tako je naša olimpijka odlično najavila juriš na olimpijsku medalju 2004. godine, nakon što je 2000. u Sydneyu bila četvrta.

Trećeg dana svoj je polufinalni nastup nakon tri pobjede u utorak, imao i Tomislav Bučanac (78 kg). Izgubio je od Turčina Bekira (1:3) i tako osvojio brončano odličje.

Blizu je medalje stigao i Hrvoje Bregeš (67 kg). Svladao je Albanca Elezaja sa 5:1, te Jugoslavena Bijelića sa 7:2, a svoju je četvrtfinalnu borbu za medalju imao kasno sinoć. Branimir Ćaćić (72 kg), svladao je Čeha Mošeka s 2:0 i izgubio od Francuza Inedrela s 2:3, a Tihana Brković (47 kg), izgubila je u prvom kolu od Cipranke Tseriotou (1:3). (R.I. A.B.)

autor: datum:09.05.2002.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije