Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O EROGENIM ZONAMA

Znastvenici ustvrdili da famozna G-točka ne postoji

vođenje ljubavi
Arhiva vl
04.01.2010.
u 10:00

Seksualni su terapeuti stvorili karijere od uvjeravanja žena da dijetama i vježbama mogu potaknuti svoju G-točku, no studija provedena na londonskom sveučilištu King's College unijela je sumnje u te tvrdnje.

Čini se da se muški dio populacije može prestat truditi – znanstvenici su, naime, ustanovili da G-točka ipak ne postoji. Istraživanje provedeno na skoro dvije tisuće žena nije dalo nikakve dokaze postojanja te ženske erogene zone. Pretpostavlja se da bi mogla biti riječ o plodu ženske mašte potaknute raznim časopisima i seksualnim terapeutima. Znanstvenici također dodaju da su zbog ovog "mita" mnoge žene i muškarci svoj seksualni život doživljavali kao nepotpun.

G-točka bi trebala biti malo područje ženskog tijela gdje su koncentrirani živčani završeci. Ako ih seksualni partner uspije aktivirati, navodno dovode do nadnaravnoga seksualnog užitka. Seksualni su terapeuti, pak, stvorili karijere od uvjeravanja žena da dijetama i vježbama mogu potaknuti svoju G-točku, no studija provedena na sveučilištu King's College u Londonu unijela je sumnje u te tvrdnje.

- Žene mogu raspravljati o čemu ovisi aktivnost njihove G-točke, no realno je nemoguće naći konkretno mjesto. Ovo je najveće istraživanje provedeno na tu temu i pokazuje da je ideja o ovoj erogenoj zoni subjektivna - objasnio je profesor Tim Spector, suradnik u istraživanju.

Andrea Burri, koja je također radila na studiji, zabrinuta je da žene koje se boje da nemaju ili ne mogu pronaći G-točku pate zbog "osjećaja neadekvatnosti i neispunjenosti".

- Neodgovorno je tvrditi da postoji nešto što nikad nije dokazano i time vršiti pritisak kako na žene tako i na muškarce - zaključila je Burri.

Komentara 5

MO
mozillo
11:43 04.01.2010.

ja bi sada najrađe stavio link na jedan edukacijski filmic no razumijem da bi ga VL obrisao. No one ZENE koje zanima kako doci do nevjerojatnih orgazama neka u google upisu pojam \"Squirting\" pa ce doci uz brdo porno linkovaa i do jednog gdje covjek u zelenoj sobi djevojku sasvim strucno dovodi do takve serije orgazama da ona naprosto poslje toga nemoze stajati na nogama. Evo linka na samo nevini isjecak tog edukacijskog filmica http://www.youtube.com/watch?v=B6KmdZF7PhM. Sto se tice postojanja G tocke, ona mozda postoji a mozda i ne, ali je sasvim sigurno istina da su mnogi psihijatri, pogotovo psiholozi i nadri sexolozi zaradili milione na ljudskoj naivi. Uostalom, skoro kompletan danasnji pristup neke neofasisticke generacije psihologa je nakaradan i zivotu ucina nevjerojatno morbidne inacine. No to je druga tema.

Avatar kos
kos
19:10 06.01.2010.

G-ipak postoji ,poslije sexa otvorš novčanik i onda pitaš tko je upalio mrak!

AN
ana
16:50 07.01.2010.

G- točka provjereno postoji, nalazi se odmah po ulazu u vaginu, samo treba pogoditi kut pod kojim se stimulira. Doktori su frustrirani i namaju veze, a orgazam s G- točkom je metafizički.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije