Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijepljenje

Žlica šećera djeci zaista smanjuje bol od injekcije

injekcija
Reuters/Pixsell
15.05.2010.
u 15:00

Ako dijete prije cijepljenja konzumira nešto slatko doživjet će manje boli i osjećati se ugodnije

Žlica šećera zaista djeci ublažava bol od injekcije, otkriveno je istraživanjem. Ako dijete prije cijepljenja konzumira nešto slatko doživjet će manje boli i osjećati se ugodnije. Istraživači stoga potiču medicinsko osoblje da bebama daju slatko piće ili nešto drugo sa šećerom ili glukozom, zato što to daje bolju reakciju na injekciju. Internacionalni tim istraživača proučavao je 2000 beba do godine starosti.

Kod beba koje su dobile malo slatkog plakanje se smanjilo u 93 posto slučajeva, što se nije dogodilo kod onih beba koje su dobile vodu ili ništa. Starija sestra Denise Harrison iz Toronta, koja je jedan od autora istraživanja, rekla je da nije otkrivena idealna doza šećera, ali se preporuča zdravstvenim djelatnicima da ga daju. Istraživači iz Melbournea su dodali da šećer ima umjereniji efekt na stariju djecu. Istraživanje je objavljeno u časopisu Archives of Disease in Childhood.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
kristijel
16:49 16.05.2010.

Najslađe i najzdravije piće za bebe je majčino mlijeko. Da naravno,posebno je blagotvorno za utjehu i plač,poput čarobnog napitka i melema za svaku dječju žalost,bol ili strah pa i onaj izazvan injekcijom cjepiva. Kakva žlica šećera? Bljak.

OB
-obrisani-
20:43 15.05.2010.

Ako nema šećera, valja djeci zapaliti malo marihuane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije