Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imperativ mladosti


Žene već u 30-ima žele izgled deset godina mlađih djevojaka

'02.03.2009., Zagreb - Odrzan Botox party u Poliklinici dr.Toncic na Mlinovima. Ljubitelji ove vrste zabave izmedju gutljaja pjenusca i pokojeg zalogaja kanapea primaju injekcije botoxa u lice. Dan Ph
'Petar Glebov/24sata'
13.04.2012.
u 15:23

Imperativ mladolikog izgleda, vitkosti i \"zategnutosti\" koji se promovira, osim poticanja konzumerizma, spušta dobnu granicu kada je riječ o estetskim zahvatima, podjednako na licu i tijelu.

Imperativ mladolikog izgleda, vitkosti i "zategnutosti" koji se promovira, osim poticanja konzumerizma, spušta dobnu granicu kada je riječ o estetskim zahvatima, podjednako na licu i tijelu.

U pedesetima tek planirale

Prije desetak-dvadesetak godina pedesete su se smatrale vremenom kada su žene razmišljale o prvim intervencijama. Face lifting prije desetak godina postao je zahvat kojem su se podvrgavale žene u kasnijim četrdesetima. Danas je granica spuštena toliko da se i u tridesetima poseže za nekom od metoda koje su, doduše, kroz vrijeme uvelike zamijenile agresivne metode i duge oporavke.

Popularnost koju su nekada imale kreme s hijaluronskom kiselinom danas su zamijenili tzv. fileri koji se najsitnijim iglicama, gotovo potpuno bezbolno, ubrizgavaju u ciljanu boru te licu daju dojam svježine i zategnutosti.

– Očuvanje mladolikog, svježeg i zdravog izgleda želja je svih, pa i mlađih pacijenata koji dolaze k nama – objašnjava dr. Miroslav Kinčl iz zagrebačke poliklinike Barbel.

– Dobar dio estetskih zahvata iz ordinacija plastičnih kirurga preselio se u kozmetičke salone, pa čak i u privatne kupaonice. Pothvate poput onih “uradi sam” pred ogledalima vrlo je teško popravljati, a da ne spominjemo opasnosti da se trajno oštete fini živci na licu – upozorava kirurg. Estetskim zahvatima bave se svi, od promotora kozmetike do dermatologa, a sve to bez pregleda, pripreme, upozorava dr. Kinčl.

Dodaje da svaki zahvat podrazumijeva ozbiljnu pripremu i da nijedan ne ostavlja prostora za pogreške.

Nema čarobne kreme

– Od razgovora, objašnjavanja rezultata i komplikacija do realnog objašnjenja što se može očekivati, sve to potrebno je obaviti prije zahvata – kaže dr. Kinčl. "Čudotvornih" pripravaka, krema i seruma koji će "zaključati" mladost na licu i tijelu nema, pa su neinvazivne metode sve češće oružje za pomlađivanja žena i u tridesetima – barem kada je u pitanju lice.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:09 13.04.2012.

Nekako mogu razumiti da se zene pomladjuju i mijenjaju vanjski izgled i fizionomiju ali udate zene koje su radjale da bih ljubavnicima udovoljile na onu nesmajnicu da stavljaju 2-3 konca da bih bile tjesnje to mi je cudo. Stari ljudi su imali uvijel oskorusa zelenije u svako doba godine i ovo usivanje nije bilo potrebno.

IS
istima
22:54 13.04.2012.

Žena je najženstvenija u dobi od 30 - 35......... I one mlađe, i one starije bi se trebale truditi da izgledaju tako :)

AA
aaaaaaaaaaaa
13:54 14.04.2012.

I onda slusajuci dr. Miroslav Kinčl iz zagrebačke poliklinike Barbel nalikovat cete prelijepoj Nini Moric i naravno za tu neprirodnu masku ispljunuti lijepe peneze. Kome to treba??? Samo psihicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije