Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmor

Žena više potroši na odjeću za odmor nego na samo ljetovanje

plaza
22.06.2010.
u 15:00

Prosječna Britanka potroši 4300 kuna na ljetni odmor, a dodatnih 6000 kuna na najnoviji bikini, suknju za plažu i drugu odjeću

Prosječna Britanka potroši oko 1700 kuna više na odjeću za ljetni odmor nego na samo ljetovanje, prema ovogodišnjem istraživanju. Britanska žena potroši 4300 kuna na ljetni odmor, a dodatnih 6000 kuna na najnoviji bikini, suknju za plažu i drugu odjeću. Žena potroši 3000 kuna na haljine, 1380 na sandale, 1100 na bikinije i 430 kuna na dodatke kao što su sunčane naočale i nakit. Istraživanje je također otkrilo da daljnjih približno 1460 kuna ode na proizvode za ljepotu i kozmetičke tretmane kako bi žena zasjala na plaži. Vremenski, 15 sati se potroši na solarij, depiliranje i pedikuru prije ljetovanja. U dane koji prethode ljetovanju, provest će se šest sati u solariju, jedan i pol sat na depiliranju, četiri sata gledajući magazine kako bi žena bila sigurna da je u skladu s najnovijom modom, te tri i pol sata lakiranja noktiju i uređenja obrva.

Četiri od pet ispitivanih žena reklo je da će više potrošiti na garderobu, ako je cijena ljetnog odmora manja nego što su očekivale. Troše također jer je sve veći modni pritisak na nježniji spol da na plaži izgledaju dobro, te da nose posljednju modu i dodatke.

Istraživanje je proveo Clothes Show London.

Muškarci znatno manje vremena i novca troše na ljetni izgled. Istraživanje iz 2007. otkriva da im treba 860 kuna da se spreme: 173 kuna potroše na šišanje, a 260 kuna na gaćice, sunčane naočale i obuću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije