Ćelavi muškarci

Želite biti muževniji i dominantni? Obrijte glavu!

'Actor Bruce Willis poses at the 68th annual Golden Globe Awards in Beverly Hills, California, January 16, 2011.  REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) (GOLDENGLOBES-BACKSTAGE)'
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
01.10.2012.
u 17:29

Muškarci koji briju glavu djeluju viši, snažniji i imaju više potencijala da postanu vođe, izjavio je voditelj istraživanja Albert Mannes

Problem koji je oduvijek mučio muškarce širom svijeta – ispadanje kose, sada bi mogao dobiti sasvim drugi značaj i postati – prednost!

Naime, najnovija istraživanja pokazuju kako muškarci obrijane glave djeluju muževnije i moćnije od drugih, prenosi Daily Mail.

– Muškarci koji briju glavu djeluju viši, snažniji i imaju više potencijala da postanu vođe, izjavio je voditelj istraživanja Albert Mannes sa Sveučilišta u Pennsylvaniji. Dodao je i kako su ga iznenadile činjenice da percepcija dominacije i muževnosti utječe na psihološke karakteristike poput visine i snage.

Istraživanje je rađeno na 60 osoba koje su gledale serije fotografija na kojima su se nalazili muškarci podjednake dobi i građe, ali s različitom količinom kose na glavi.

Zanimljivo je kako je većina ocijenila one bez kose kao dominantnijima, snažnijima ali i višima. Ipak, većina također smatra kako su privlačniji muškarci s kosom.

Ključne riječi

Komentara 2

SN
snikers1
18:49 01.10.2012.

americki crnci su takodje ameri.

ME
melkior007
08:10 04.10.2012.

To su obične gluposti. U vrijeme moje mladosti, oko 1980. su čelavi mladići slabo stajali kod cura, pa bi se o muževnosti dalo razgovarati. A čelavost je danas moderna, ali stoji samo rijetkima, a večini je tlaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije