Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagradite se

Zbog uskraćivanja zadovoljstava ljuti smo, nesretni i svadljivi

praline
KRISTINA ŠTEDUL-FABAC/PIXSEL
08.06.2011.
u 11:52

Istraživanje provedeno među dvije tisuće žena pokazalo je da čak 60 posto žena prijeđe preko svojih riječi i pojede nešto slatko svaki dan

Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da su mnogo zadovoljnije one žene koje si dopuštaju manja zadovoljstva, za razliku od onih koje se u svemu suzdržavaju.

Znanstvenici tvrde da su ljudi koji imaju jaku samokontrolu i uskraćuju si, primjerice, komadić čokolade manje zadovoljni sobom i da vrijedi dobri stari savjet o umjerenosti.

– Sada postoje znanstveni dokazi da uskraćivanje zapravo izaziva ljutnju – rekao je znanstvenik Jack Lewis koji je vodio istraživanje i naglasio da za skoro sve vrijedi pravilo umjerenosti. Male stvari mogu nas posebno razveseliti ako smo imali loš dan. Istraživanje provedeno na dvije tisuće žena pokazalo je da gotovo 90 posto popušta i prekrši vlastita pravila s vremena na vrijeme, a čak 60 posto žena prijeđe preko svojih riječi i pojede nešto slatko svaki dan. Među ženama koje si priušte mala zadovoljstva svaki dan većina osjeća grižnju savjesti i po nekoliko sati poslije.

Doktor Lewis smatra da žene jednostavno moraju naučiti uživati u stvarima koje ih vesele.

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:55 08.06.2011.

Sve u umjerenim količinama je dobro!! Čak i otrovi pa ih nazivamo lijekovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije