Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I ovce i novce?

Zašto uspješne žene ne privlače muškarce

Posao
25.05.2013.
u 11:00

Muškarcima su manje bile privlačne one žene koje imaju visoke razine kortizola...

Žene koje grade svoju vlastiti karijeru imaju znatno lošije ljubavne živote od onih koje nisu toliko fokusirane na posao. One koje naporno rade su pod velikim stresom, a zbog kortizola, hormona stresa karijeristice su manje privlačne muškarcima. Usto, takve žene nemaju ni vremena za izlaske i upoznavanje muškaraca.

Sve se vidi na licu

Muškarci su u istraživanju ocijenjivali privlačnost ženskih lica, a manje su im bile privlačne one za koje je ranije utvrđeno da u organizmu imaju visoke razine kortizola.

Loš utjecaj stresa na zdravlje vidi se na licu, dok loše zdravlje podrazumijeva i potencijalnu neplodnost, a to su signali koji se hvataju podsvjesno. Muškarci su, naime, biološki 'programirani' da ih privlače žene koje su zdrave i plodne, odnosno one koje im mogu dati potomstvo, objašnjavaju znanstvenici

- Ovo istraživanje još je jednom u nizu koje ukazuje na to da je stres uistinu iznimno štetan za naš život općenito. No dobra je vijest da se na njega može utjecati. Žene mogu raditi na tome da svedu stres na minimum. Bez pretjeranog kortizola u tijelu one postaju privlačnije - zaključio je Markus Rantala, piše na Huffingtonpost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije