Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po spavanju

Za dobar brak pustite lava, ovaj, ženu da spava

'spavanje_nnn_ziv_04112010'
arhiva
26.06.2011.
u 08:40

Žene su te koje stvaraju emocionalni ugođaj u braku, tako da su muževi više svjesniji promjena u njihovom ponašanju

Zanimljivo su istraživanje podastrijeli stručnjaci sa Sveučilišta Pittsburgh. Oni, naime tvrde da ukoliko je žena neispavana zbog poslovnih briga kao i briga o domaćinstvu, oba su supružnika manje raspoložena i sklonija negativnoj bračnoj interakciji, dok suprugova neispavanost ne utječe na bračnu zajednicu. Iako su, promatrajući sasvim sigurni zašto je neispavanost supruga povezana s većim osjećajem gubitka potpore, vrednovanja, kritiziranja i ignoriranja kod oba partnera, dok navike spavanja supruga nisu utjecale na odnose.

- Žene su te koje stvaraju emocionalni ugođaj u braku, tako da su muževi više svjesniji promjena u njihovom ponašanju - komentirala je  voditeljica istraživanja i Wendy Troxsel časopisu Sleep koji je i objavio studiju te dodala da su pripadnice ljepšeg spola osjetljivije na neisapvanost od muškaraca i da im to stvara veći stres. 

Ključne riječi

Komentara 2

MI
miso
10:17 26.06.2011.

Sve točno. Dok žene spavaju, također je bolji emocionalni ugođaj. Znači, spavanje dvostruko djeluje, prije i poslije.

JO
jovanov
13:32 26.06.2011.

Uzrok za dobar brak je dobar sex a da bi imale dobar sex pogledajte portal http://jovanov.net/ gdje možete pronaći dobre prirodne recepte za dobar seksualnim životom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije