Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznik rada loše pa

Za 1. svibnja na moru najviše slovenskih gostiju, do 60.000

Opatija
20.04.2010.
u 15:36

U ovoj se sezoni, prema procjenama G. Blažića, iz Slovenije može očekivati više turista nego lani, i to od tri do pet posto.

Praznik rada ove godine pada loše za turizam, u subotu. Zbog nemogućnosti spajanja u dugi vikend, na Jadranu će izostati veći broj domaćih, ali i stranih gostiju. Slovenaca će, međutim, ipak doći tradicionalno mnogo. Oni su i najbrojniji prvosvibanjski turisti na našemu moru, a za ovaj ih se praznik može očekivati između 50.000 i 60.000.

 – Kad je riječ o slovenskome tržištu, hrvatski domaćini mogu očekivati odličnu sezonu. Istraživanja pokazuju da će oko 66 posto slovenskih građana putovati na odmor. Za druge mediteranske zemlje jako pada buking u usporedbi s prošlim godinama pa i stoga možemo biti optimistični. Mnogi će se zacijelo vratiti našem moru – kaže Goran Blažić, direktor Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani.

U ovoj se sezoni, prema procjenama G. Blažića, iz Slovenije može očekivati više turista nego lani, i to od tri do pet posto. U prošloj je godini na hrvatskom Jadranu Slovenaca bilo milijun i bili su treći po brojnosti strani gosti.

Ključne riječi

Komentara 3

JI
jimbeam
00:24 21.04.2010.

Dobrodošli Slovenci! Pa nisu nas Slovenci napadali i okupirali,pobili i protjerali stotine ljudi.Slovenci su naši saveznici i ne vrijedi se s njima svađati oko stvari o kojima stručnjaci s obje strane trebaju riješavati,a ne politika,jer politika je kurva!

OB
-obrisani-
23:22 20.04.2010.

zato nesmimo im dati ni pedalj obale ni mora jer Slovenci nebi više dolazili u HR

BR
brathrvat
23:43 20.04.2010.

Istru treba vratiti Slovencima! Rvati su tamo okupatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije