Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najzdravija dijeta

Volumetrijska dijeta: Jedite više, ne manje!

hrana
Reuters
02.01.2013.
u 15:56

Popularnija dijeta bazirana na povrću stručnjaci su proglasili najzdravijom dijetom u protekloj godini...

Volumetrijsku dijetu razvila je nutricionistica Barbara Rolls još 2000. godine no čini se da je tek protekle godine postala hit. Zagovornici ove dijete drže se principa prehrane \"više je bolje\". Ideja je da se namirnice s visokim sadržajem vode kao što su juha i salasa jedu češće i u što većim količinama i time se postiže sitost pa ljudi nemaju osjećaj da su uskraćeni za neku vrstu hrane.

Prednosti ove dijete su zdravlje srca i krvnih žila i kontrola šećera u krvi te moguće sprečavanje nastanka dijabetesa. Međutim ovom dijetom rezultati ne dolaze preko noći jer je djelotvorna jedino na duge staze.

Obilni obroci su dopušteni i to bez straha od debljanja, stoga se možete \"prejedati\" povrća i pojesti do pet tanjura salata ili variva, a uz to dobro je jesti i integralne žitarice i nemasne mliječne proizvode.

Najveća zagovornica ove dijete je Jessica Simpson koja je ovu dijetu provodila prije svoje druge trudnoće. Dijetu odobravaju i mnogi stručnjaci na polju prehrane koji znaju biti vrlo skeptični prema ostalim rigoroznim dijetama i uskraćivanjem pojedinih skupina namirnica, piše Daily Mail.

 

Komentara 1

PA
pancake
16:10 02.01.2013.

najveća zagovornica ove dijete je Jessica Simpson... toliko o tome. svatko zna da pretjerivati ne valja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije