Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevenirajte

Više od tri sata TV-a kasnije čini djecu zločestijom

televizija
Thinkstock
26.03.2013.
u 13:45

Djeca koja provode više vremena ispred televizije kao petogodišnjaci, mogu kasnije lakše upasti u nevolje...

"Visi" li vam dijete tri i više sati pred TV-om vrlo se lako može pretvoriti u nasilnika i upasti u nevolje, pokazala je nova studija britanska socijalnog i javnog zdravstva.

Petogodišnjaci koji često gledaju televiziju imaju veći rizik od kasnijeg razvoja antisocijalnog ponašanja kao što su tučnjave i krađe, u dobi od sedam godina. Međutim, ostavite li dijete da se zabavlja igricama ili na računalu, šteta je mnogo manja. Zapravo, kod tih mališana nisu pronađene gotovo nikakve promjene u ponašanju. Zaključak istraživanja je da televizija nema utjecaj na emocije i dječju koncentraciju već samo na neposlušnost, krađe i poneku tučnjavu...

Prijašnje studije otkrile su da djeca koja provode puno vremena pred televizijom imaju više emocionalnih problema u ponašanju, pa stručnjaci i pedagozi smatraju da bi se predškolskoj djeci, pa i starijoj trebalo ograničiti "buljenje" na manje od dva sata, i to edukativnog i nenasilnog programa, stoji na Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije