Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što pijete?

Vino koje pijete govori mnogo o vašem karakteru

Vino
14.12.2012.
u 16:05

Jeste li ambiciozna osoba, vedra i bezbrižna ili volite "švrljati" po društvenim mrežama više nego se družiti – otkrit će vam naklonost jednoj vrsti vina...

Ne čudite se ako vam netko na sljedećoj zabavi priđe i zapita vas: Piješ li crno samo danas ili ga uvijek piješ? Naime, najnovija studija pokazala je da svaka vrsta vina ima svoje poklonike, a prema uživanju u određenoj vrsti ljudi se mogu "prepoznati". Istraživanje na 2000 ispitanika koje je naručio French Wines with Style, a provedeno je u V. Britaniji, otkrilo je da su ljubitelji crnog vina sebe najradije opisali riječima kao sigurni, opušteni, jaki i inteligentni. Ljubitelji bijelog vina opisivali su se pridjevima poput praktični, pametni, sramežljivi i tihi, a oni kojima je prva ljubav rose za sebe govore da su glasni, topli i šarmantni, piše Daily Mail.

Crno vino

Ljubitelji crnog vina bogatiji su, obrazovaniji i zadovoljniji u životu. Više od polovice ljubitelja crnog vina ima sveučilišnu diplomu te zarađuje u prosjeku 400.000 kuna godišnje. Oni su češće u braku i češće piju. Njih je 81 posto trenutačno je sretno na poslu, a 65 posto još uvijek je vrlo ambiciozno i žele napredovati u karijeri. Više od 80 posto sretno je u svojim vezama. Četvrtina onih koji uživaju u čaši crnog vina godišnje tri puta će otputovati u inozemstvo.

Bijelo vino

Izbor bijelog vina govori da su njegovi ljubitelji vedre i opuštene osobe i draža im je domaća atmosfera u kojoj se ono ispija. Ne mare za napredovanje u karijeri jer su uglavnom zadovoljni svojim položajem na poslu. Obično ljubitelji bijelih vina ljetuju u svojoj zemlji. Zarađuju od 180.000 do 230.000 kuna godišnje, a samo ih 43 posto ima diplomu. Čak 85 posto tvrdi da su zadovoljni svojim solo statusom, što upućuje da bi lako mogli ostati samci.

Rose

Za razliku od ljubitelja crnog vina koji više preferiraju stvarne odnose, ljubitelji rosea posjećuju socijalne mreže poput Facebooka više puta dnevno i imaju prosječno oko 146 prijatelja. Njih oko 55 posto završilo je školovanje u dobi od 18 godina te zarađuju oko 230.000 kuna godišnje, piše Daily Mail.

Komentara 2

ME
melanija
07:08 17.12.2012.

pije se ono koje je na akciji

RB
raky_b
19:59 14.12.2012.

znaci preveli ste neki americki tekst i dolare pretvorili u kune!!! koji to siromah, bez visoke skole, u hrvatskoj godisnje zaradjuje 100 000kn??? ili cak i vise kako navodite u tekstu... dakle, bez ikakvog istrazvanja, anketiranja, bez icega...samo ste bubnili. zapravo ne vjerujem ni da se radi o amerima i dolarima,jer i kod njih su svote koje ste objavili ogromne (ako uzmemo da neki rade i za 1500 dolara mjesecno,a vecina onih koji imaju posao uz SSS 2500-3000, znaci do 40 000 godisnje maksimalno). eto ostaje opcija da ste dolare konvertovali u kune...znaci,ameri zaradjuju u americi a na vino trose u hrvatskoj. inace, druge svrhe ili smisla za ovaj tekst ne vidim. jer kod nas je to sasvim drugacije...bijelo piju dalmatinci i zagorci, crno purgeri i slavonci. naravno, uz casne izuzetke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije