Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulinarski spektakl

Večer invazivnih vrsta nudi čaj od ambrozije i riječne rakove

Invanzivne vrste
Festival Perforacije
26.10.2011.
u 12:33

Festival Perforacija predstavit će jela pripremljena od invazivnih biljnih i životinjskih vrsta.

Pod motom "If you cannot beat the enemy – eat the enemy!" u prostoriji Kluba SC s početkom u 20 sati u srijedu navečer Festival Perforacija predstavit će prvu Večeru invazivnih vrsta.

Riječ je o nesvakidašnjem gastronomskom ekshibicionizmu koji pokušava promovirati prehranu temeljenu na upotrebi biljnih i životinjskih invazivnih vrsta u regularnoj prehrani.

Ovakav pristup proizvodi dvostruki pozitivan učinak: s jedne strane potpomaže očuvanju prirodne ravnoteže i tako izravno utječe na očuvanje bogatstava biosfere, a s druge nudi rijetku kulinarsku senzaciju koja će zasigurno zaintrigirati mnoga znatiželjna nepca pasioniranih gastronoma.

Zainteresiranima će se, osim početne edukacije o invazivnim populacijama, pružiti jedinstvena prilika da doznaju kakvog je okusa čaj od ambrozije ili poslastice spravljene od mesa riječnih rakova.

U današnjim recesijskim uvjetima, kada mnogi muku muče kako spojiti kraj s krajem te osigurati redovnu prehranu sebi i svojoj obitelji, ovo bi mogao postati nov način jeftinog izvora namirnica jer su invazivni organizmi prisutni svuda oko nas. Potrebno je samo naučiti u koje godišnje doba odabrati pojedine vrste. Sve ostalo je besplatno.

Komentara 1

PO
poluprovokator
14:00 26.10.2011.

Riječni je rak u Hrvatskoj u potpunosti zaštićen zakonom, pa je u skladu s tim njegov lov zabranjen! Dali će propagirati i Prstace kao invazivnu vrstu i služiti ih??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije