Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitajte Večernjak!

U 2. i 3. zoni novi režim naplate parkiranja tek od petka!

U 3. parking zoni maksimalno dopušteno parkiranje jest tri sata
PIXSELL
02.06.2011.
u 16:35

Novi režim parkiranja u Zagrebu stupio je na snagu jučer, 1. lipnja. Međutim, parkirao sam jučer u 2. i 3. zoni i odobreno mi je po starom samo dva, odnosno tri sata, umjesto po sat duže. Kako to?

Pitanje:

Novi režim parkiranja u Zagrebu stupio je na snagu jučer, 1. lipnja. Međutim, parkirao sam jučer u 2. i 3. zoni i odobreno mi je po starom samo dva, odnosno tri sata, umjesto po sat duže. Kako to? 

Odgovor:

Zato što je prekratko vrijeme za parametriranje sva 433 parking-automata koliko ih je u gradu. 

Naime, podatke na parking-automatima mogli su početi mijenjati tek nakon 21 sat 31. svibnja, do kada je vrijedila stara odluka o naplati parkiranja. Iako je svih sedam ekipa radilo do 7 ujutro, nisu stigli obračunati, anulirati i unijeti nove tarife u sve automate. Prioritet im je bila prva, crvena zona, u kojoj je 158 automata, a posao na svakom od njih traje dvadesetak minuta. Prve noći riješili su 1. zonu, parkiranje pokraj Poglavarstva i Siget, a ostalo, žutu i zelenu, odnosno 2. i 3. zonu riješit će do petka ujutro, kažu. Uz to, ovih dana pečate i 30-ak automata na trasi kojom će za vikend prolaziti papa koji posjećuje Zagreb. 

Međutim, građani koji do petka ujutro budu parkirali u 2. i 3. zoni trebaju se pridržavati starog režima parkiranja, pa u 2. zoni ostati samo dva sata, a u 3. zoni tri sata. Po sat duže - tek od petka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije