Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatkiši

Trik za kupce ili korisno oružje u borbi protiv pretilosti?

čokolada
21.02.2011.
u 17:21

Promjene je teško uočiti ako se redovito ne prate, a riječ je o svega nekoliko grama manje količine proizvoda koje su s odobravanjem dočekali roditelji i liječnici

Ljubitelji čokolade neće s odobravanjem dočekati vijest da proizvođači smanjuju veličinu čokoladica. Trend smanjivanja zabilježen je u Europi unazad nekoliko godina, a nastavlja se i dalje, prenosi Daily Mail. Primjerice, u Velikoj Britaniji čokoladica Toblerone smanjila se sa 200 na 170 grama, a prodaje se i dalje po istoj cijeni. Čokoladica Cadbury Dairy Milk smanjila se sa 140 na 120 grama, no i njoj je cijena ostala ista. Čokoladice Mars i Snickers doživjele su slične promjene unazad nekoliko godina (smanjile su se sa 62,5 na 58 grama). Usporedbe radi, u Hrvatskoj Mars kingsize ima tek 69 grama, a Snickers normalne veličine 51 gram. Promjene je teško uočiti ako se redovito ne prate zato i nećemo prozivati proizvode za koje ne možemo sa sigurnošću tvrditi da su smanjeni. No, pojavile su se nove verzije već prepoznatljivih proizvoda. Oni navikli kupovati Nutellu mogli su primijetiti da se osim standardnih pakiranja od 200, 400 i 750 grama na domaćem tržištu pojavilo i ono od 350 grama. Na akciji je cijena za 350 grama tog namaza 14,99 kuna što znači da je isplativije kupiti manju staklenku od one od 400 grama za 19,99 kuna. Smanjivanje proizvoda s odobravanjem su dočekali roditelji i liječnici koji na to gledaju kao na korisno oružje u borbi protiv pretilosti od koje pati, prema podacima iz Zdravstvene ankete, oko 20 posto školske djece.

Komentara 5

ĐP
đuro_palica
19:39 21.02.2011.

baš su proizvođači jako zabrinuti zbog pretilosti potrošača :))... smanjili veličinu proizvoda a zadržali cijenu.. smanjili troškove gotovog proizvoda , a prodaju ga po istoj cijeni, dakle -povećali zaradu !!

LI
liliZG
09:44 22.02.2011.

tako je đuro_palica.................to sam i ja upravo pomislila, kad bi smanjenje veličine pratila i cijena onda bi se o zabrinutosti i moglo pričati ovako, dobiješ manje za istu cijenu koja je bila za veće...............................

DR
drmrbr
11:55 22.02.2011.

Milka nema više 300 grama nego 250. Dorina ima po 80 i 75 grama, a cijena ista ako ne i veća- SRAMOTA!. Cigani jedni i prevaranti. Varaju kupce na sve moguće načine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije