Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMAG

Tenis, gastronomija i gospodarstvo za razminiranje

razminiranje (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
26.07.2011.
u 22:55

Predsjednica Zaklade Đurđa Adlešič, bivši predsjednik Stjepan Mesić i istarski župan Ivan Jakovčić prepoznali su važnost sigurnosnog i gospodarskog projekta razminiranja

Spoj vrhunskog tenisa,gastronomije podvučen je u Radinovom gourmet restoranu na terenima Stella Marisa i ATP turniru humanitarnim predznakom.

Večera na kojoj su se spojile tradicinalna istarska kuhinja agroturizma Tončić iz Zrenja i ultra moderan pristup kulinarstvu Deniza Zembe u sklopu Istrian Gourmet Festivala bila je posvećna Zakladi za humano razminiranje koju vodi bivša podpredsjednica Vlade i nezavisna zastupnica Đurđa Adlešič.

Svih pedesetak mjesta koliko je Radin Gourmet šator mogao primiti ispunili su gospodarstvenici, tvrtke i poduzetnici koji su kupnjom 'menija' donirali zakladu za razminiranje.

- Svega pola sata vožnje od Markova trga djeca još uvijek u školu odlaze putevima označenim trakama koje omeđuju minska polja. Zbog njih, i svih ostalih, važno je da ste prepoznali našu ideju - zahvalila je gostima ravnateljica Zaklade Đ. Adlešič.

Predsjednik Upravnog odbora i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić podsjetio je na načine kako su se tijekom Domovinskog rata mine 'sijale' pred svakom postrojbom, a da o tome nije bilo pisanog traga.

- Država to ne može sama, i ovo je prigoda  se prikupe sredstvq i riješi taj problem. Hvala vam u ime svih onih koji će živjeti i preživjeti i neće postati invalidi od zaostalih mina - zahvalio je Stjepan Mesić gostima među kojima se našao, zahvaljujući istarskom županu, i značajan broj poduzetnika iz Istre.

Svoj su doprinos dali i Zagrebačka banka, Agrokor, Alianz osiguranje, Rukometni savez, Sokol Marić security, Brijuni Rivijera na čelu s R. Ivičićem, Hrvatski nogometni savez koji je predstavljao njegov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk te Dinamo čiji je veleposlanik u humanitarnoj misiji bio 'zlatni golman' Zlatko Škorić te mnogi drugi.

Plivačka legenda Gordan Kožulj prihvatio se laskave titule ambasadora Zaklade koji će promovirati važnost njena rada i razminiranja kao sigirnosnog i gospodarstvenog problema.

Domaćini večeri Agroturizam Tončić i Deniz Zembo s vinarima Morenom Degrasijem i Gianclaudiom Caliem pobrinuli su da se nepca uglednih gostiju časte biranim istarskim delicijama, spojem mora, crvene zemlje i tajne tartufa.

Komentara 12

Avatar Jorge
Jorge
23:43 26.07.2011.

Htjedoh reči: \"Svega pola sata vožnje od Pantovčaka...\" Šala, mala. Šteta što nisu objavili koliko je potrošeno, a koliko zarađeno. Ovako se čini po fotkama da je sve delicije pojela sama Adlešička.

ST
steve
00:02 27.07.2011.

Gospodine Mesicu, objasnite nam detaljnije, ispred cijih to postrojbih su se sijale ratne mine ?

DR
drugTitoforever
23:18 26.07.2011.

Ma da? Stvarno? Hahahah!!!!!!! Sick!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije