Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Morate probati!!!

Sladoled-bomba za učinkovitu borbu protiv gripe

sladoled, voćni sladoled, zološki vrt, hanover, majmun (1)
Peter Steffen/DPA/PIXSELL
06.02.2013.
u 10:45

Umjesto okrijepe toplim napicima i "filanja" tabletama, posegnite za domaćim lijekom protiv bolesti. Brrrr....

Domaćica iz Ohija Jenni Britton Bauer iz Ohija prije pet godina napravila je ledeni pripravak kojim su je liječile majka i baka kad je kao dijete bila bolesna - koji je odmah postao ultimativni hit.

Na prvu loptu, ne čini se sasvim logično liječiti se hladnim slasticama jer su nas tradicionalno učili da se treba ponajprije ugrijati toplim napicima kojima možemo smiriti upaljeno grlo i pročistitli sinuse. No ova se slastica pokazala izvrsnom prevencijom u borbi protiv prehlade i gripe jer sadrži sastojke koji osnažuju - vitamin C iz soka naranče i limuna, đumbir koji pomaže kod visoke temperature, tekući pektin kao izvrstan lijek za upaljeno grlo, med i ljute papričice. Sladoled ili sorbet dostupan je na američkom tržištu, ali može ga se napraviti i kod kuće po receptu koji stoji na kutiji:

Veseli sorbet protiv gripe:

Sastojci:

- 2 šalice soka od naranče

- trećina šalice soka od limuna

- dvije trećine šalice šećera

- trećina šalice meda

- žlica mljevenog đumbira

- crvena paprika ljuta (na vrhu noža)

- dvije žlice viskija

- dvije žlice tekućeg pektina ili voćnog šećera

Sve sastojke osim pektina, viskija i paprike dobro izmješajte i prokuhajte, nakon što zavrije dodajte ostalo i neka ključa otprilike minutu. Prvo ostavite smjesu neka se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite u zamrzivač na najmanje četiri sata.

I jedna napomena, radite li verziju za dijete umjeso viskija možete staviti istu količinu trešnjinog sirupa, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije