Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinska elita

Šesti festival vina i kulinarstva okuplja 230 izlagača

vino
AFP
11.11.2011.
u 17:52

Međunarodni festival vina i kulinarstva u cijelosti je posvećen kulturi stola kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i jednoj od vodećih ponuda hrvatskog turizma

Šesti međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se u The Regent Esplanadi od 24. do 26. studenog, a okupit će ugledne hrvatske i međunarodne vinare. Očekuje se rekordan broj izlagača, njih više od 230 iz Francuske, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Španjolske i Crne Gore... Stižu i vodeći proizvođači hrane, ulja, tartufa, sireva, pršuta i meda...

Kako bi hrvatsku gastronomiju promovirao i izvan granica zemlje, u organizaciji festivala održat će se i posjet 25 međunarodnih novinara i trgovaca specijaliziranih za tematiku vina i vinarija. Oni će od 21. studenoga na posebno organiziranim stručnim turama upoznavati Istru, tamošnje vinare i ugostitelje te eno-gastro ponudu.
Radionice s najboljim godištima vina proteklog desetljeća prvi put u Hrvatskoj održat će dvije ugledne vinarije iz Bordeauxa – Château Clinet i Château La Dominique.

Međunarodni festival vina i kulinarstva u cijelosti je posvećen kulturi stola kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i jednoj od vodećih ponuda hrvatskog turizma.

Kako bi posjetiteljima omogućio što više zanimljivog sadržaja, predviđen je niz atraktivnih radionica i eno-gastro edukacija s vrhunskim hrvatskim i međunarodnim vinima i vinarima. Riječ je o događanjima osmišljenima za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, ali i za ljubitelje vina i hrane koji se amaterski zanimaju za gastronomiju. U tri odvojena prostora – restoranu Zinfandel, prostoru kasina te na terasi Oleandar – održat će se radionice s domaćim i međunarodnim vinarima, gastroblogerima, udrugama posvećenima gastronomiji te organizacijama vezanima uz turizam i gastronomsku ponudu.

U svojoj želji da pomogne onima kojima je to najpotrebnije, Međunarodni festival vina i kulinarstva nastavlja s humanitarnim aktivnostima te, dan uoči svečanog otvaranja, 24. studenog, organizira humanitarnu aukciju arhivskih vina i gala večeru koja će se održati u hotelu The Regent Esplanade. Organizator će ove godine pomoći Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu koja pruža obiteljski dom djeci i mladima koji iz određenih razloga ne mogu odrastati u vlastitim obiteljima.

Komentara 6

I4
IQ 40
17:46 12.11.2011.

Upravo otvaram Rose d\' Anjoux u tu cast. Ali... vrhunski performans mora biti vrhunski tretiran. Sto je novinar napisao - Stižu i vodeći proizvođači hrane, ulja, tartufa, sireva, pršuta i meda... Tartuf je ekstraordinarna gljiva, koja fruktificira ispod zemlje, aa nalaze je specijalno dresirani psi ili divlje svinje. Toliko o proizvodnji P.S. Bolje biti nepismen, nego polupismen

MA
maraton
21:51 12.11.2011.

A šta će nama Slovenija,Srbija,BiH i Crna Gora?Slovenci traže pola Savudrijske vale, Srbija \"krajinu\",BiH luku Ploče a Crna Gora Prevlaku.Lipo, a mi ih zovemo ka goste.

OB
-obrisani-
11:26 14.11.2011.

Ovo su manifestacije koje nama najbolje leze. U se, na se i podase,....samo tako, vec ce netko platiti,...na kraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije