Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogata PONUDA

Sa psom i mačkom na godišnji? To više nije problem ni u RH

'23.08.2012. Rijeka - Dok vani vladaju pasje vrucine psi uzivaju u moru na gradskoj plazi za pse na Pecinama. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
16.07.2013.
u 18:10

Posebne plaže - 
Na plažama za ljubimce ima pitke vode, koševa za izmet i mjesta na kojima psi mogu jesti

Scenarij, koji je nažalost u našim krajevima uobičajen, po kojem u vrijeme godišnjih odmora stotine kućnih ljubimaca postaju beskućnici, ove godine mogao bi se konačno promijeniti. Ne samo zato što je sve više hotela za kućne ljubimce koji će se o vašem (najčešće) četveronožnom prijatelju brinuti po razumnim cijenama dok se vi odmarate, nego i zato što su u turističkim mjestima diljem obale shvatili da je sve više onih koji se od svojih vjernih pratitelja ne odvajaju ni za vrijeme odmora.

Dog friendly mjesta

Pansioni i hoteli tako uglavnom primaju ljubimce za koje je, doduše, nužno doplatiti po danu od 37 kuna naviše, većina restorana i dućana tolerira kućne ljubimce, a sve je više i plaža koje su namijenjene upravo životinjama, točnije, psima. Dakako, odlučite li se na odmor s ljubimcem, morate biti svjesni da ne vole svi ljudi životinjsko društvo i da bi nekima mogla smetati već i njegova prisutnost. Stoga je ključno da se pridržavate pravila i da imate dobro odgojenu životinju. Za sve one koji će krenuti na put s kućnim ljubimcem obvezno štivo trebala bi biti knjiga “Top destinacije, Hrvatska obala: S Columbom” iz pera Sandre i Željka Stuića. Riječ je o vodiču za putovanje hrvatskom obalom koji detaljno opisuje više od 50 najpopularnijih ljetnih destinacija, od Umaga do Cavtata. U ovom drugom dopunjenom izdanju autori su istražili sve “dog friendly” destinacije koje su posjetili sa svojim četveronožnim ljubimcem.

Bezbrižno na odmor

Pronađite sve o psećim plažama, preporukama za putovanje sa psom, brojne korisne savjete i kontakte veterinara u destinacijama i okolici. Ova je knjiga nezaobilazno štivo za sve vlasnike pasa koji žele kvalitetno provesti svoj godišnji odmor na hrvatskoj obali zajedno sa svojim ljubimcima.

>>Apel vlasnicima kućnih ljubimaca: Osigurajte im smještaj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije