Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tracey Cox:

Razbijen mit: Tko više uživa u seksu, samci ili oni koji su u vezi?

ljubav
Reuters/PIXSELL
21.03.2013.
u 11:30

Tko ima uzbudljiviji seksualni život? Koji su argumenti za seks bez obveza ili seks u vezi?

Samački seks – ovisi o raspoloženju

Seks samaca zapravo je najuzbudljiviji u djeliću sekunde prije nego se dogodi, prije nego stranca poljubite i odlučite s njim imati spolni odnos, iako ste o njemu maštali tjednima i mjesecima, piše poznata terapeutkinja Tracey Cox. Zašto je takva vrsta seksa uzbudljiva? Nikad prije niste bili s tom osobom i uzbudljivo je ono što će se dogoditi. Dakle, novost i nepredvidivost jedini su pravi argument za više uživanja u seksu kad ste samac.

Seks bez obveza, unatoč seksualnim slobodama i općem trendu, još se smatra nečim što ne bismo trebali raditi, a može potaknuti uzbuđenost. Žene u takvom odnosu mogu postati odvažnije u krevetu. Ako ne smatraju muškarca koji ih grli i ljubi osobom za brak i dulju vezu i kojeg vjerojatno više neće vidjeti, osjećaj zabranjene avanture još može dodatno uzbuditi. Isto tako bez zadrške možete ubaciti prostote ili vrištati, jer vas gotovo i nije briga kako će vas procijeniti. Neobvezan seks idealna je prilika za povođenje maštarija u djelo.

Međutim, takav fizički odnos može biti dosta sebičan jer svatko je tu zbog svog užitka. Seks za jednu noć često rađa gorčinu, jer nakon što je sve gotovo, možete se osjetiti prazno ili vam se sve može učiniti besmislenim.

No i takav seks ima opravdanja, a T. Cox kaže da je seks u vezi bez obveza zapravo ogledalo gdje se trenutačno nalazite u svom životu te kako se osjećate, što tražite ili želite. Mladi ste, osjećate se seksi, izgledate privlačno i raspoloženi ste za partijanje? Seks je u takvim trenucima izrazito privlačan. S druge strane, ako baš i niste mladi, osjećate se debelo, a nedavne veze želite što prije zaboraviti, muškarac kojeg ste nedavno upoznali ili bivši kojeg ste ostavili prije nekoliko mjeseci jako brzo mogu postati strašno seksi.

Seks u braku – emocije čine seks beskrajno ljepšim

Tracey Cox piše da emocionalna veza ipak znači puno i kad su u pitanju fizički odnosi jer emocije su začin seksualnog odnosa i daju mu orgazmičko značenje. Orgazmi su češći jer poznate tijelo svog partnera kao svoj džep i dobro znate koja ga točka uzbuđuje. Usto, ako nekoga volite, želite mu pružiti zadovoljstvo pa nećete misliti samo na sebe. Isto tako, povjerenje može biti presudna stvar za neke osobe jer se tek tada mogu potpuno prepustiti.

Glavni nedostatak seksa u dugim vezama ili braku je predvidljivost. Ljudi zato vrlo često ulaze u preljub, ali obično završe kao gubitnici jer malo tko želi imati redovit seks s osobom koja nije iskrena ni prema sebi ni prema drugima. Usto, uvijek je tu opasnost od loših faza odnosa, a opcija da krenete dalje – ne postoji, već ste prisiljeni raditi na odnosu što može dodatno iscrpljivati. Seks na brzaka u vezi više ne raduje toliko koliko vas je radovao dok ste bili sami.

Ipak, seks u vezi ima više prednosti: parovi vjerojatno raspolažu s više različitih ljubavnih raspoloženja – dok seks sa strancem zna biti ludo uzbudljiv, u paru ćete iskusiti i senzualno maženje i seks uz smijeh i seks u kojem oboje možete zastati i šapnuti: "volim te!", piše na Daily Mail.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije