Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Rak će postati kronična bolest – nova nada za oboljele

\'gradska...zagreb...14.07.2004. bukovacka 125, poliklinika eljuga, ljerka eljuga, rak dojke foto: goran stanzl\'
Goran Stanzl/PIXSELL
30.01.2013.
u 13:44

Smrtnost oboljelih od raka trebala bi se drastično smanjiti, te će takvo stanje postati kronična bolest s velikom vjerojatnošću izlječenja...

U sljedećih deset godina znanstvenici će razviti radikalne tretmane za liječenje raka koji će se prilagođavati svakom pojedinom pacijentu i tako omogućiti kvalitetniji i dulji život oboljelima od danas smrtonosne bolesti.

Nada leži u genetskoj analizi tumora svakog pojedinog pacijenta, odnosno postavljanju dijagnoze na temelju DNK tumora. Daljnji postupak uključuje kirurško odstranjivanje, zračenje i kemoterapiju. Britanski projekt vrijedan više od tri i pol milijuna eura nije znanstvena fantastika, već će omogućiti izlječenje velikog broja ljudi, piše Daily Mail. Potrebno je jedino uvesti tu praksu u laboratorije diljem svijeta.

Već i danas postoje lijekovi koji fokusirano djeluju na liječenje određenih tipova raka.

– Profiliranje svakog tipa raka može pomoći u njegovu liječenju te ne bi trebalo sve lijekove primjenjivati u istom tretmanu – Alan Ashworth s Instituta za istraživanje raka u Velikoj Britaniji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije