Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istospolni brak

Prva britanska beba koja ima dvije mame, ali ne i tatu

dijete
22.04.2010.
u 17:52

Lily-May je prva beba u čijem su rodnom listu kao roditelji službeno navedene dvije žene - "majka" i "roditelj".

Mala Lily-May Betty Woods prva je djevojčica u Velikoj Britaniji koja će službeno imati dvije majke. U njezinu rodnom listu upisane su njezina majka Natalie Woods i "roditelj" Betty Knowles. U rodnom listu nema oca, niti donora sperme čije gene nosi djevojčica. Osobe u istospolnim vezama nisu se dosad mogle upisati kao roditelji djeteta, ali čini se da je tom razdoblju, usprkos protivljenju Crkve i raznih kršćanskih skupina, barem u Velikoj Britaniji došao kraj.  

Prema zakonu donesenom u Velikoj Britaniji sva djeca rođena nakon 1. travnja prošle godine mogu imati istospolne roditelje.  

Baš kao što je problem riješen u rodnom listu, i dvije majke dogovorile su se oko svojih "titula": Lily-May će majku koja ju je rodila zvati "mama", dok će drugu zvati "mama B", prenosi britanski Daily Mail.  

Dvije žene, inače, u vezi su već 15 godina, a oduvijek su znale da žele dijete, te da će, kako kažu, zauvijek biti zajedno. O čovjeku čije gene njihovo dijete nosi ne razmišljaju kao o ocu, nego isključivo donoru sperme. Lily-May moći će, ako bude željela, doznati njegovo ime kad napuni 18 godina.

Osim oca, djevojčica neće vidjeti vjerojatno niti jednu baku, niti djeda. Naime, roditelji mame Knowles preminuli su, a roditelji mame Woods ne prihvaćaju seksualnu orijentaciju svoje kćeri te nisu u kontaktu s njom.  

No, mama i mama B ne brinu za muške uzore u životu svoje kćeri, jer smatraju da imaju dovoljno muških prijatelja koji mogu donekle nadomjestiti ulogu oca u životu njihove kćeri. Osim toga, slažu se da će muškarci odigrati vrlo važnu ulogu u životu njihove kćeri. No, valja pričeketi i vidjeti što će jednog dana reći Lily-May.

 

Ključne riječi

Komentara 4

KR
kreont
06:01 24.04.2010.

Ovo je razvijen svijet.

OB
-obrisani-
18:14 22.04.2010.

\"Dvije žene, inače, u vezi su već 15 godina, a oduvijek su znale da žele dijete, te da će, kako kažu, zauvijek biti zajedno.\" - u paklu, a mi se para\' da ako ne bude nekog ćuda, i ova malaa kad naraste, zajedno s njima.

OB
-obrisani-
18:07 22.04.2010.

Žena odlučia živjeti sa svojim konjem, tako da djete dobiveng posredstvom \"donacije\" ima majku i konja za roditelje, tjelesnu majku će zvati mama a konja će zvati tata d.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije