Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIJA BUBNJA

Problematični strojevi za rublje povučeni u EU, ali ne i kod nas

MAŠINA, rublje
Arhivska fotografija
24.06.2010.
u 08:23

Slovenska potrošačka udruga obavijestila je tamošnju tržnu inspekciju, a u predstavništvu Candy Hoover Slovenija rekli su im da se taj model više ne prodaje.

Stroj za pranje rublja Candy GO 1460 D može biti opasan, objavila je njemačka potrošačka organizacija Stiftung Warentest. Hoover Candy Group povukao ju je s europskog tržišta. Hrvatskim kupcima, međutim, nitko ni riječi.

Razletio se bubanj


Sporni model prodaje se i na našem tržištu, i to po cijeni višoj od 4000 kuna, vidi se već kratkim pregledom ponude bijele tehnike na internetu. Na testiranju izdržljivosti navedenom modelu se prilikom centrifugiranja od 1400 okretaja razletio bubanj. Popustili su zavareni šavovi bubnja, probili gornji dio stroja i letjeli po prostoriji u radijusu do tri metra. To se pokazalo na dva testirana stroja, u prvom slučaju pri simulaciji pete godine rada, u drugom već treće, prenijela je i Zveza potrošnikov Slovenije. Slovenska je potrošačka udruga obavijestila tamošnju tržnu inspekciju, a u predstavništvu Candy Hoover Slovenija rekli su im da se taj model više ne prodaje, već je zamjenjen inačicom s izmijenjenom elektronikom, pa mu je i broj modela promijenjen. Ima li ih u Hrvatskoj, u Candy Hoover Hrvatska nisu nam odgovorili iako smo ih pitali.

Potrošači drugog reda


- U Hrvatskoj nismo imali ni jedan takav slučaj na spomenutom modelu. Sve podatke dobit ćemo od naše matične kuće Candy Italija te ćemo sukladno tome i postupiti i poslati obavijest - rekla nam je Barbara Sabljić, country manager Candy Hoover Hrvatska, još 10. lipnja.

Međutim, otada se nisu više oglasili, ni na naš ponovljeni upit. Da stvar bude gora, stroj s mahnitom centrifugom povučen je u EU još 7. lipnja. I ne samo to - Hoover Candy Grup potrošačima u EU omogućuje besplatno testiranje tog modela. Nakon spora s nekvalitetnim deterdžentom, nameće se pitanje: smatra li nas netko potrošačima drugog reda?!

Ključne riječi

Komentara 18

JM
ja-ma
03:13 25.06.2010.

Ja kupujem sve od Gorenja.Sad me ubijte,ali ja sve svoje kućanske aparate imam već 10 godina i rade k\'o novi.Puj,puj,puj da ne ureknem! ;)

KO
kontras
09:31 25.06.2010.

ne znam da li novinarka zeli biti duhovita s pitanjem smatra li nas netko potrosacima drugod reda ili ina neku ozbiljniju namjeru. od 1990. nes ne samo da smatraju, već mi i jesmo potrošači drugog redaa. ustvari trećeg jer su u drugom mađari, poljaci, česi, slovaci, grci.... mi smo dno. i ne treba optuživati one koji nas takvima smatraju već one nas koji smo se tu sami doveli.

LO
Lovel
14:41 24.06.2010.

za one s više djece Miele vrijedi svake lipe .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije