Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije bezazleno

Poremećaj u ponašanju tinejdžera zbog nepravilnosti u mozgu?

mladi alkohol
Arhiv VL-a
06.07.2010.
u 17:15

Iako se uglavnom smatra da agresivni tinejdžeri oponašaju vršnjake, problem je vrlo ozbiljan, tvrde znanstvenici.

Postoji opravdana sumnja da je agresivnost tinejdžera posljedica abnormalnosti u mozgu koje ih tjeraju na takvo ponašanje, pokazalo je istraživanje provedeno uz pomoć magnetske rezonancije. Znanstvenici tvrde da tinejdžeri s psihičkim poteškoćama poznatima kao "poremećaj ponašanja" imaju abnormalne uzorke u mozgu u usporedbi s onima koji nemaju taj poremećaj.

Poremećaj u ponašanju vodi agresivnom i društveno neprihvatljivom ponašanju te utječe na svakoga stotog tinejdžera u Velikoj Britaniji. Ranije se smatralo da je takvo ponašanje samo kopiranje lošeg ponašanja vršnjaka.

- Djeca s ovim poremećajem više su izložena riziku od mnogih psihičkih bolesti. Trenutačno postoji tek nekoliko učinkovitih načina liječenja ovog poremećaja pa su ovakva istraživanja korisna da bi se otkrili novi načini liječenja - kaže dr. Andy Calder iz jedinice MRC.

Komentara 5

FE
Felicijen
17:36 06.07.2010.

Tko zna da li mozak u pubertetu uopće raste?!

Avatar Uzorak
Uzorak
22:27 06.07.2010.

Felicijen @ Možda nabubri malo od droge ali ništa značajno !

GO
gohan
22:32 06.07.2010.

Da im prehranu promijene bilo bi najveće koristi. Suviše mesa i šećera vodi u agresiju. Dakle, voće, povrće i žitarice. Uskoro bi bili dobri ko bubice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije