Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istra Inspirit

Ponovni bijeg iz tamnice Kaštela u Pazinsku jamu

Istra Inspirit (1)
Foto: Istra Inspirit
1/5
11.07.2013.
u 14:55

Pazinski Kaštel se ove nedjelje ponovno vraća daleko u prošlost i vraća Jules Vernea u život

Sa zadovoljstvom najavljujemo kako će Istra Inspirit u nedjelju 14.07. u 20.30 sati priuštiti jedinstven provod svima koji se nađu u srcu Istre. Inspirit „Jules Verne: Bijeg iz Kaštela“ vratit će nas u doba Austro-Ugarske i reinkarnirati grofa Mathiasa Sandorfa i njegov nestanak u Pazinskoj jami.

Nakon šest uspješno realiziranih \'putovanja kroz vrijeme\' diljem Istarskog poluotoka, prvi put smo u Pazinu s doživljajem koji će oduševiti i mlade i stare, s ciljem oživljavanja priče o bijegu grofa Sandorfa iz pazinskog Kaštela prema romanu Julesa Vernea. Ako je netko i čuo za ovu priču nema bojazni od ponavljanja jer ovo iskustvo nema veze s prepričavanjem starih priča – gosti će priču DOŽIVJETI i u njoj sudjelovati.

Vratit ćemo se u doba Austro-Ugarske Monarhije i oživjeti ugođaj prošlih vremena na zvukovima starih glazbala i okusom bogate austro-ugarske gozbe. Nakon što se gosti užive u atmosferu reinkarnirati ćemo grofa Mathiasa Sandorfa i njegove pomagače u uroti te će oni još jednom odglumiti bijeg iz tamnice Pazinskog Kaštela.

Osim toga, gostima nudimo i obavezno piće dobrodošlice, austro-ugarsku večeru, razgled Etnografskog muzeja Istre te razgled sobe Julesa Vernea i tamnice pazinskog Kaštela. Gosti će saznati zašto je slavni romanopisac volio Pazin i koji je roman napisao inspiriran kaštelom i jamom. Osim grofa Mathiasa Sandorfa, upoznat će i njegove prijatelje i suparnike, žandare, suca i šašavu kuharicu Marie, koji će omogućiti uživanje u okusima i mirisima Istre, kao i ostale slavne likove iz Jules Verneovih romana. Čitavu će manifestaciju pratiti živa glazba i obećana atmosfera starih vremena. Kao što želimo predstaviti turistima svoju viziju Pazina, želimo da i stanovnici Istre i Pazina, a posebice oni najmlađi, čuju priče koje obogaćuju povijest njihova zavičaja. Čitav performans osmišljen je pod redateljskom palicom Petre Blašković.

Istra Inspirit je projekt istoimene udruge koji obogaćuje kulturno turističku ponudu poluotoka, oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove.

Gosti mogu kupiti karte sa početnom cijenom od 200 kuna te se informirati o brojnim popustima i paketima na stranici http://www.istrainspirit.hr. Posebno ističemo obiteljski popust te besplatan ulaz za mlađu djecu.

 Za više informacija o Istra Inspirit događaju kontaktirajte nas:

putem info telefona +385 (0)52 880 088 i +385 (0)52 858 406

na e-mail adresu: Morena Milevoj, morena@istrainspirit.hr

na web adresi: http://www.istrainspirit.hr

>>Večernji vas vodi na Istra Inspirit u Pazinu!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije