Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Starije osobe

Ples za brži hod i bolju ravnotežu u starijoj dobi

Ples sa zvijezdama
18.04.2010.
u 12:00

Ples može pomoći starijim osobama da poboljšaju ravnotežu, držanje, brzinu hoda i općenito stanje mišićno-koštanog sustava

Ples može pomoći starijim osobama da poboljšaju ravnotežu, držanje, brzinu hoda i općenito stanje mišićno-koštanog sustava, čime se može znatno smanjiti rizik od padova i ozljeda. Pokazale su to dvije studije provedene na američkom Sveučilištu Missouri, u kojima su stariji ljudi sudjelovali u kreativnoj terapiji s elementima plesa prema svjetski poznatoj metodi TLM (The Lebed Method - metoda Lebedovih). Kombinaciju laganih plesnih koraka uz glazbenu koreografiju osmislili su Amerikanka Shelley Lebed Davis i dvojica njezine braće u nastojanju da poboljšaju zdravstveno stanje njihove majke kad je oboljela od raka dojke. Metoda je poznata i kao Healthy Steps (Zdravi koraci), a primjenjuje se širom svijeta među oboljelima od raka i u umirovljeničkim domovima.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
Karla
12:07 18.04.2010.

Gdje kod nas ima tako nešto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije