Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćna tura

Otkrijte "Tajne Griča" u zanimljivoj šetnji Gornjim gradom

noć
Pixsell
02.07.2010.
u 08:00

Turistička ponuda grada Zagreba ove godine bit će obogaćena zanimljivom noćnom turom na Gornjem gradu.

Turistička ponuda grada Zagreba ove godine bit će obogaćena zanimljivom noćnom turom na Gornjem gradu. Obilazak u kasnim večernjim satima pod nazivom “Tajne Griča” namijenjen je posjetiteljima i građanima Zagreba koji žele upoznati povijesnu i tajnovitu stranu glavnoga grada. Posjetitelji aktivno sudjeluju u različitim igranim događajima iz povijesti Zagreba, od kojih će ih neki naježiti, a neki raznježiti.

 Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke te poznatim gradskim legendama. Noćna tura “Tajne Griča” posebna je zbog večernjeg termina te kostimiranih povijesnih i fikcionalnih likova koji na slikovit i interaktivan način predstavljaju gradsku povijest te jamče novi doživljaj poznatih lokacija.

Točka okupljanja je spomenik Andrije Kačića Miošića na uglu Ilice i Mesničke ulice, a sam obilazak počinje na Kapucinskim stubama, gdje grupu dočekuje Marija Jurić Zagorka. Kod kule Lotrščak posjetitelji dozivaju duh banice Manduše, zatim nastavljaju prema Jezuitskom trgu, Kamenitim vratima i Markovu trgu. Obilazak završava kod Cinkuša na maloj zakuski.

Za obilaska posjetitelji susreću Mandušu te Neru i Sinišu iz Zagorkinih romana, ali i Petricu Kerempuha i njegovu glumačku družinu koja će im kroz predstavu ispričati priču o seljačkoj buni i Matiji Gupcu. Tu su još i nažigač i noćobdija, pokoja prava vještica, kao i razni drugi likovi i događaji iz udžbenika i romana, isprepleteni u zavodljivu i tajanstvenu priču o Gornjem gradu.

Četrdesetak minuta šetnje Gričem, uz svjetlo lanterni i druženje sa Zagorkom, u svakom je slučaju sjajan početak ljetne večeri. U cijenu, od 80 kn, uključeno je  i malo osvježenje za kraj: pogačice i rakijica ili pivo, uz starogradske popevke u kavani Cinkuš.

Ključne riječi

Komentara 7

MU
mala ulica
11:35 02.07.2010.

Pozdravljam inicijativu i zelim lijepu zabavu svim ucesnicima.

TM
trade_mark
13:38 02.07.2010.

super ideja, ali... 80,00 kuna?? a da malo razmislite o cijeni...?

Avatar pauk
pauk
07:30 17.07.2010.

decec kaj si ti novi u gradu? ajde daj otkaz ti i tvoj sefff

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije