Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE U NAMA

Osjećate li se mlađe i vaši će um i tijelo biti mlađi

starica
Pixsell
06.03.2010.
u 16:38

Analiza je također pokazala kako oni koji se osjećaju mladoliko manje pate od problema demencije.

Ako ste se ikada tiješili izrekom 'star si onoliko koliko se starima osjećamo' niste sami. Naime, istraživanja američkih znanstvenika su pokazala da se  većina ljudi osjeća čak 12 godina mlađe nego što uistinu jesu. No, ne samo da se tako osjećaju već uistinu i jesu mentalno mlađi ukoliko se osjećaju duhom mlađima.

Prethodne su studije gledale koliko pozitivno stajalište utječe na tijelo. Na primjer, primjećeno je kako pesimisti češće oboljevanju te imaju visoki krvni tlak i umiru u mlađoj dobi od optimista. Sada je potvrđeno kako pozitivno gledanje na svijet dobro uječe i na um.

Analiza je također pokazala kako oni koji se osjećaju mladoliko manje pate od problema demencije.

- Naravno da je važno koliko ste staro, no kako to prihvaćate itekako utječe na proces starenja. Dakle, ako se osjećaze straije od svoje dobi vrlo vjerojatno ćete osjećati i probleme uobičajene za starenje. Ali ako se osjećate mlađima nego što jeste to će se odraziti i na um i na zdravlje. – objasnio je jedan od isrtaživača Markus Schafer sa Sveučilišta Purdue.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije