Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emocije

Osjećate li prema partneru ljubav ili je ipak u pitanju strast

partneri
Arhiva Večernjeg lista
08.03.2010.
u 19:00

Ponašate se čudno, ne možete prestati buljiti i srce vam ubrzano kuca kada se spomene ime te osobe? Možda vjerujete da je to ljubav, ali je velika vjerojatnost da je to samo strast.

Ponašate se čudno, ne možete prestati buljiti i srce vam ubrzano kuca kada se spomene ime te osobe? Možda vjerujete da je to ljubav, ali je velika vjerojatnost da je to samo strast. Ako niste sigurni, pročitajte tekst koji slijedi u nastavku. Možda vam neki od ovih savjeta bračne savjetnice Mire Kirshenbaum otvori oči i pomogne da lakše definirate ljubavni odnos koji imate sa svojim partnerom.

Kada osjećamo strast prema nekome, ponašamo se veoma iracionalno. U tome nema ništa loše, sve dok, recimo, ne završite pred oltarom s osobom koju kratko poznajete. Pročitajte sljedeće smjernice i onda prosudite sami.

Ispitajte svoju žudnju
Kada smo zaljubljeni u nekoga, obično maštamo o toj osobi po čitav dan te živimo u uvjerenju da je to naša srodna duša. Ako svaki put maštate što biste radili s tom osobom u krevetu, velika je vjerojatnost da je to samo strast.

Ponašanje u javnosti
Ponašanje parova u javnosti može isto tako biti dobar pokazatelj kakav je njihov ljubavni odnos. Normalno je kada se parovi drže za ruku, gledaju s pretjeranom nježnošću, ali ako vam se dogodilo da vam neko dobacuje “uzmite sobu!”, vjerojatno ćete se složiti da je to samo strast.

Pokazivanje nježnosti
Izlazite li često? Tepate li jedno drugom? Ako partner osjeća samo strast prema vama, on neće dijeliti svoja razmišljanja s vama, snove, planove o budućnosti niti željeti da vas upozna sa svojim roditeljima. Zapitajte se da li je to onda ipak ljubav?

Strast kratko traje
Strast obično kratko traje, ona je jaka i snažna, ali i privremena. Prema mnogim istraživanjima strast najviše traje osam tjedana, a njezin intezitet najčešće oslabi nakon tri tjedna. Ljubav traje zauvijek.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
radnica
09:35 09.03.2010.

Netočno. Ni ljubav ne traje zauvijek. Muškarac se oženi u uvjerenju da će njegova draga ostati uvijek ista, a žena se uda u uvjerenju da će se dragi već promijeniti. Oboje su u krivu jer se dogodi upravo suprotno: žena se mijenja, prilagođava, raste i napreduje, a muškarci najčešće ostaju na istim pozicijama na kojima su bili i prije braka. Kraj ljubavi je neminovan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije