Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriva prezaposlenost

Obitelji tek dva puta na tjedan večeraju zajedno

obitelj
VL FOTO
20.11.2012.
u 10:46

Jedno od desetero djece ne zna što znači objedovati s mamom i tatom

Produljeno radno vrijeme i druge poslovne obaveze, večernji treninzi i rekreacija najčešće su obaveze koje sprečavaju roditelje i djecu da zajedno provode više vremena i skupa večeraju. Svaka deseta obitelj uopće ne prakticira zajedničke obroke, a manje od trećine ispitanika večera zajedno – baš svaki dan.

Najčešći su krivci očevi koje se čeka da dođu kući, dok tinejdžeri odbijaju jesti s ostatkom obitelji.

– Strašno je vidjeti da tradicionalni obiteljski obroci postaju sve rjeđi i da samo četiri od deset obitelji večeraju zajedno dva puta tjedno ili manje – kaže Nick Thorogood, potpredsjednik tvrtke Food Network EMEA.

Studija je pokazala da jedan od dvadeset roditelja teško "dobije" sve članove obitelji na okup jer svatko voli jesti drugačiju hranu pa im je nespretno pripremati nekoliko obroka. No unatoč tome 42 posto odraslih i ne trudi se poticati obitelj da češće jede zajedno. Ipak, nije iznenađenje da tradicionalne obroke ipak poštuje većina ljudi, pa tako 88 posto planira zajedno objedovati na Badnjak, a 79 posto planira zajedničke rođendane.

Razlozi za propuštanje večere:

1. Roditelji rade do kasno

2. Članovi obitelji žele jesti u različito vrijeme

3. Roditelji rade u smjenama

4. Djeca pohađaju večernje izvanškolske aktivnosti

5. Svi jedu različitu vrstu hrane

6. Obavljanje kućanskih poslova

7. Djeca žele gledati TV

8. Roditeljska druženja

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije