Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5 do 12

Ne trčite po trgovinama, sve za ukrašavanje jaja imate kod kuće

radionica (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/14
03.04.2010.
u 09:00

Posljednji je trenutak za izradu uskrsnih ukrasa. Nemojte ga potrošiti na potragu za gotovim ukrasima, nego okupite obitelj i prikupite materijal koji imate u kući.

Neka vam Uskrs i pripreme za obilježavanje tog blagdana budu zadovoljstvo, da vrijeme koje možete provesti sa članovima obitelji, te posebno onima najmlađima. Ukrasite svoj dom i spremno dočekajte veliki blagdan, ali dozvolite i djeci da se uključe u ukrašavanje. Mnogi su vrtići u u ovom tjednu organizirali radionice na kojima su roditelji zajedno s djecom izrađivali ukrase koji će krasiti vrtićke sobe, a među njima je bio i Dječji vrtić Različak, gdje su tete Tamara i Jasna pripremile sve da bi roditelji i djeca u dobrom ozračju izradili uskrsne ukrase.

Budući da je već "pet do dvanaest" za izradu ukrasa, nemojte subotu provesti mahnito trčeći po trgovinama u potrazi za ukrasima. Pretražite svoje police i ormare i tamo ćete sigurno naći sitnice koje možete iskoristiti za izradu ukrasa. Tempere i ukrasni papir u nekom obliku krije gotovo svako kućanstvo.

Temperama do veselih jaja
Za ukrasna jaja možete koristiti obična jaja iz kojih ste "ispuhali", te drvena ili plastična jaja ako ih imate pri ruci. Iako zvuči pretjerano jednostavno, jaja uz malo mašte možete vrlo lijepo obojati temperom. Nemojte pritom gušiti djetetovu kreativnost, jer dječje poimanje boja često je najljepše.
Nakon što ste jaje obojili kistom, upotrijebite štapić za ražnjiće ili čačkalicu da biste nacrtali sitne detalje.

Ukrašeno jaje, o kojoj god se tehnici radilo, možete dodatno uljepšati mašnicom koju možete izraditi od ukrasne trake. Ako ste bojili ispuhana jaja ili pak plastična, mašnu učvrstite pribadačom. Ako je jaje drveno, poslužit će i čavlić.

"Jestivi" ukras
Obojano jaje, isto tako, možete ukrasiti običnim šarenim mrvicama za kolače. Na osušeni sloj tempere nanesite sloj ljepila, pa zatim jaje pospite šarenim mrvicama.

Salvete kao ukras
Jaja možemo ukrasiti i tehnikom kaširanja. Izrežite razne šarene salvete ili slične tanke papiriće. Jaje premažite ljepilo, pa papiriće lijepite na jaje. Ne morate paziti da se listići ne preklapaju, jer važno je ionako da jaje bude - šareno.

Ukrasne kutije
Ako pri ruci nemate košaricu u koju ćete smjestiti jaja kako biste ih izložili na stolu, poslužit će i obična kartonska kutija za jaja. Ukrasite ju krep papirom i temperama, a možete nalijepiti i komadiće šarenih salveta.

Treba li vam kutija za uskrsni poklon, možete ju načiniti i sami, od bilo koje kutije za cipele ili slično. Oblijepite ju uskrsnim motivima i vaš će poklon biti još više poseban.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije