Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baš kao "Seks i gra

Najviše seksa žene prakticiraju u menopauzi

seks i grad 2
30.07.2010.
u 10:02

Provedena je studija, koja je objavljena u britanskom časopisu Urology, pokazala da 54 posto žena između 18 i 30 godina ima problema s postizanjem orgazma.

Ovo se razdoblje, za žene, obično veže uz valunge i nagle promjene raspoloženja, no čini se da četrdesete i pedesete godine mogu ponuditi mnogo više u životu svake dame. Barem kada je u pitanju seksualna strana njihova života, tvrde znanstvenici. Naime, njihova su istraživanja pokazala kako sredovječne žene puno više uživaju u seksualnim odnosima od mlađih generacija. Ne samo to, nego ga, pokazuju ista istraživanja Medicinskog centra Sveučilišta Hackensack, i prakticiraju puno češće.

Provedena je studija, koja je objavljena u britanskom časopisu Urology, tako pokazala da dok 54 posto žena između 18 i 30 godina ima problema s postizanjem orgazma, s istim se poteškoćama suočava samo 43 posto žena između 31 i 45 godina, što je ujedno i seksualno najaktivnija grupa žena. Njih čak 87 posto tvrdi kako redovito vode ljubav.

Konačni je zaključak studije da vođenje ljubavi ovisi o različitim faktorima među kojima su i povjerenje među partnerima te jačina veze. Također je primijećeno kako mnoge žene u kasnijim godinama imaju više samopoštovanja te se osjećaju ugodnije s partnerom nego u ranijim razdobljima života.

Otkriveno je i da dvije od tri žene koje su ispitane pate od nekog oblika seksualne disfunkcije poput pomanjkanja želje za seksom ili nemogućnosti postizanja zadovoljstva.

– Upravo to može i te kako utjecati na samopoštovanje, osjećaj potpunosti kao i cijelu vezu – objasnila je doktorica Debra Fromer sa Sveučilišta Hackensack dodavši kako je od ključne važnosti da se pravi problemi otkriju na vrijeme te da im se adekvatno pristupi.

Neka su prethodna istraživanja pokazala kako se žene u 40-tim i 50-tim godinama jednostavno osjećaju seksepilnije nego ikada prije. Tako je zamijećeno kako žene te dobi u puno većim količinama kupuju izazovno seksi donje rublje, šo doduše mnogi pripisuju identifikaciji s likom Samanthe u planetarno popularnoj seriji "Seks i grad".

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Maxich
Maxich
13:13 30.07.2010.

bože kakve su to gluposti. sexualni nagon je najjači kad si mlad i imaš snage za sve. poslije uz obaveze često (nažalost)ni ne stigneš misliti na sex. a što se tiče orgazma, tu se radi o povjerenju i predanosti (iliti ljubavi) partnera jednog drugome i obrnuto. bez toga nema poznavanja partnerovih potreba niti uopće želje da udovolje jedni drugima. a žene koje često mijenjaju partnere ne ostvaruju nekakvu veću bliskost s njima pa kažu- nije dovoljno dobar! dok zapravo nije stigao ni dobiti priliku da vidi što ova hoće. one koje mijenjajući partnere i svrše, zapravo žive u iluziji i mašti da su željene i voljene iako je to samo sex. mozak je čudna stvar, sve je u glavi! sve!

MI
MINERVA
13:25 30.07.2010.

Ako u nečemu nema pravila..onda je to sex... Ne znam zašto ga stalno pokušavaju ukalupiti neprovjerenim statističkim okvirima..?

RA
radnica
16:00 30.07.2010.

Znači žene između 31 i 45 godina, što je ujedno i seksualno najaktivnija grupa žena\" su u menopauzi? Baš gluposti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije