Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wine Guys u Umagu

Najpoznatiji vinsko-bračni par opjevao istarsku malvaziju

winw guys
Petar Glebov/PIXSELL
25.07.2013.
u 12:13

Objasnili su kako tek pjesma, doduše u amaterskoj izvedbi, može opisati njihovo oduševljenje Istrom, dobrodošlicom i dakako – vinom. Malvazija je vino koje ih je oduševilo

Mike DeSimone i Jeff Jenssen, poznatiji kao World Wine Guys  i  najpoznatiji bračni par među vinskim znalcima i kritičarima, opjevali su istarsku malvaziju na 24. Vegeta Croatia Opena. Naime,  Mike i Jeff po treći su put u Istri i do te su mjere oduševljeni poluotokom da su na predstavljanju svoje knjige  Wines of the Southern Hemisphere: The Complete Guide, za koju su dobili i Gourmand International Award za najbolju knjigu o vinu u SAD-u za 2012., zapjevali pred brojnom publikom.

Oda istarskoj malvaziji 

Objasnili su kako tek pjesma, doduše u amaterskoj izvedbi, može opisati njihovo oduševljenje Istrom, dobrodošlicom i dakako – vinom. World Wine Guys govorili su o razvoju vinske i gastronomske ponude Istre, ali i i o proputovanjima kroz vinograde Australije, Novog Zelanda, Južne Afrike, Argentine, Čilea, Brazila i Urugvaja. I na Novom Zelandu Mike i Jeff pronašli su poveznicu s Hrvatskom. Naime, ondje su upoznali vinare koji su porijeklom iz Hrvatske i kušali njihova vina. Usporedili su iskustva iz vinskih zemalja Novog svijeta, a čija su vina vrlo popularna, s vinskom scenom Hrvatske te istaknuli kako su trenutačni svjetski trend svježa aromatična vina. Upravo to ima Hrvatska koja slijedi trendove domaćom graševinom, sauvignonima ... no posebno mjesto drže malvazije koje predstavljaju veliki potencijal. Riječ je o vinu koje će se prilagoditi svakoj prigodi i koje se ne smije propustiti. 

Bračni poslovni partneri

World Wine Guys, Mike DeSimone i Jeff Jenssen, bračni su par, legalno su vjenčani te obojica rade kao urednici u jednom od najznačajnijih vinskih magazina Wine Enthusiastu. Tekstove o eno i gastro tematici objavljuju u The Huffington Postu, gostuju na The TODAY Showu, The Martha Stewart Showu, Better TV-u te na televizijskim mrežama poput CBS, FOX i NBC. DeSimone i Jenssen autori su još nekih bestsellera poput Fire Island Cookbooka, u kojem su prvi put predlagali hrvatska vina uz recepte za međunarodnu izdavačku kuću. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije