Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupa tržnica

Na Britancu u Zagrebu kilogram lubenice 20, grožđa 40 kuna

Dolac
Luka Klun VLM/Pixsell
20.04.2010.
u 18:12

Domaća je dalmatinska paprika čak 40 kuna po kilogramu. Domaća su rajčica i krastavci oko 25 kuna za kilogram.

Zagrebačka tržnica Britanac odavna je poznata po nesvakidašnjoj i pomalo neuobičajenoj ponudi, a ovoga tjedna tamošnji su trgovci građane iznenadili ponudom lubenica. Kako im nije sezona i neće ni biti još nekoliko mjeseci, razumljivo je da imaju visoku cijenu, no mnogi se pitaju nije li čak 20 kuna za kilogram lubenice deranje kupaca!? Osobito prisjetimo li se kako je prošle godine u sezoni kilogram lubenice stajao 99 lipa u trgovačkim lancima. 

Egzotičnog voća ne nedostaje pa se tako umjesto jabuka i banana mogu pronaći mango i avokado za 35 kuna po kilogramu, a grožđe za nevjerojatnih 40 kuna za kilogram, što je u usporedbi s ponudom trgovačkih lanaca i dvaput skuplje. 

Domaća je dalmatinska paprika čak 40 kuna po kilogramu. Domaća su rajčica i krastavci oko 25 kuna za kilogram.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:39 27.04.2010.

Sve sto prodavaci sad nude na treznicama prije sezone ,mozes u smece bacit....Jednostavno nije to ono kao kad je sezona npr.lubenica ,paprike ,grozdza i ostalog....Moz mislit dalmatinska paprika,a po cemu je dalmatinska ,samo sto se tako zove ili je prizvedenaje prizvedena u stakleniku.??..jos nigdje nema domaceg sezonskog povrca i voca koje se nudi potrosacima....

BU
BukiZG
19:14 20.04.2010.

Kad smo blesav narod pa kupujemo. Da im tri dana ništa ne kupimo cijene bi pale na trećinu. Pogledajte samo taksiste u Osijeku. Do sad su tvrdili da voze za najmanju moguću cijenu a sad kad je došla konkurencija odmah su i oni spustili na 12 kn za 5 km.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije