Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na svim poljima

Mlade žene u 30-ima mnogo su moralnije od muškaraca

žene s šeširima (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
17.04.2012.
u 10:35

Istraživanje je pokazalo da žene nadmoćno pobjeđuju na privatnom polju, ali i na poslu. Muškarcima nedostaje suosjećajnosti na poslu gdje se pretvaraju u hladnokrvne strojeve

U bitci za što više moralne vrijednosti, čini se da imamo pobjednika. A to su mlade žene iznad 30 godina, s dovoljnom količinom iskustva.

Profesor Roger Steare razvio je moralni DNK test prije četiri godine kako bi mjerio moralnost obaju spolova i njihove promjene u privatnom životu i radnom okruženju. Više od 60 tisuća ljudi iz više od 200 zemalja ispunilo je upitnik o moralnosti, obuhvaćajući sve dobne skupine i profile ljudi, od kućanica, do visokopozicioniranih šefova.

Na temelju upitnika zaključio je da spol i godine mnogo više utječu na moralnost neke osobe nego išta drugo. A žene iznad tridesete pokazale su se kao "ogledni

primjerak".

Istraživanje je pokazalo da žene obično donose odluke na temelju vlastitog utjecaja na druge ljude, pa one su u principu kvalitetnije. S muškarcima je druga priča, oni imaju puno individualniji pristup i pri odlučivanju više paze na sebe. 

– Muškarci bi trebali odrasti, ostaviti svoj ego po strani i pokazati poniznost i sućut. Oni te osobine imaju urođene, a dokaz je što ih koriste u privatnom životu, no na poslu ih ostavljaju po strani – kazao je dr. Steare, a piše Daily Mail

Moralni kompas, pokazalo je istraživanje, mijenja se s godinama, a što smo stariji više smo u mogućnosti koristit razum, sve dok početkom sedmog desetljeća našeg života ne dođemo do vrhunca naše "intelektualne i moralne snage". Sudionici istraživanja davali su odgovore o poslu i privatnom životu, a testom su sudionici mogli odabrati jedan od šest tipova osobnosti: filozof, sudac, anđeo, učitelj, izvršitelj, zaštitnik.

 

Komentara 2

BO
boston
12:55 17.04.2012.

Jos nisam sreo muskarca koji je zeni slagao da je dijete njeno....

M3
Miške 3
13:57 17.04.2012.

Tako je, živjele žene! I kako u Zagorju pozdravljaju: hvala, naljepša ti dala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije