Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bajka u hotelu

Milanski hotel Maison Moschino poput "Alise u zemlji čudesa"

moschino6
02.03.2010.
u 14:39

Modna kuća Moschino, svjetski poznata po raskošnim kreacijama s obiljem boja i uzoraka, u Milanu je otvorila neobičan “modni hotel” Maison Moschino koji podsjeća na prizore iz “Alise u zemlji čudesa"

Modna kuća Moschino, svjetski poznata po raskošnim kreacijama s obiljem boja i uzoraka, u Milanu je otvorila neobičan “modni hotel” Maison Moschino koji u mnogočemu podsjeća na prizore iz “Alise u zemlji čudesa”, čija filmska verzija upravo vlada kinima - nimalo slučajna podudarnost!

Staru neoklasičnu zgradu, koja je 1840. godine bila prvi milanski željeznički kolodvor, Moschino je izvana obnovio točno onako kako je izgledala kada je sagrađena, no interijer je pretvoren u “modnu priču 21. stoljeća na granici sna i stvarnosti”. Luksuzni hotel na četiri kata ima 54 sobe i 15 apartmana, uređenih u varijacijama 16 stilova nadahnutih bajkama. Prema riječima Moschinove kreativne direktorice Roselle Jardini, sobe su osmišljene tako da već nazivom pružaju ugođaj “optimističnih priča u svijetu mašte”.

“Alisina soba” svakako će privući obožavatelje kultne bajke Lewisa Carrolla. Sličnog je ugođaja i soba “Spavanje u večernjoj toaleti” u kojoj je krevet oblikovan poput duge, kraljevski crvene svečane haljine, te “Slatka soba” s jastucima i svjetiljkama u obliku kolačića. U “Sobi latica” namještaj je dizajniran tako da se doima kao da je izrađen od ružinih latica, a u “Šumi” gost spava među drvećem. Soba “Zlato” tematski je posvećena sjaju plemenitog metala, a i mnoge druge sobe nadahnute su bojama, poput opuštajuće plave. U “Pola sobe” svaki je predmet dizajniran kao polovica nečega, no plaća se, dakako, puna cijena. U hotelu s vrhunskim restoranom, barom, spa centrom i Moschinovim butikom, najjeftinije je noćenje (bez doručka) 270 eura.

Moschino je, kažu, slijedio primjer modne kuće Missoni koja također ima “modno osviještene” hotele. Prema udruzi Design Hotels, koja okuplja vlasnike takvih objekata, modni hoteli sve su popularniji širom svijeta, a samo prošle godine u Design Hotels učlanjeno je 36 hotela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?