Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinistra

Malvazija Brune Trapana najbolja je na svijetu!

trapan
Boris Ščitar/Pixsell
23.04.2010.
u 16:00

Osim među malvazijama šampioni su se birali i među teranima. Od odležalih najbolji je onaj Franca Armana iz Vižinade

Mladi vinar iz Pule Bruno Trapan šampion je (ujedno i svjetski prvak!) u kategoriji odležanih malvazija na ovogodišnjoj Vinistri s malvazijom oroboros iz 2008. godine. Kod mladih malvazija pobijedio je slavni trojac Matošević, Degrassi i Kozlović uz asistenciju uvoznika im Bastianicha. Oni su, naime, spojili dio svojih malvazija i pod tvrtkom MaDeBaKo u SAD izvoze 15.000 butelja! Najvažniji je to rezultat trodnevnog rada međunarodnog žirija, koji je ocijenio rekordnih 535 uzoraka vina za ovogodišnju 17. Vinistru koja počinje 29. travnja u Poreču.

Malvazija je bilo čak 215 iz šest zemalja i natjecanje je održano pod nazivom "Svijet malvazija". Kruna je to dugogodišnjega stvaranja brenda istarske malvazije. Trapan je u “doigravanju” pobijedio samog šefa Vinistre Ivicu Matoševića. Među mladim malvazijama pobjednicima su za petama bili Benvenuti, Kozlović i Pilato. Za ovu najveću vinsku smotru u nas posebno se birao i najbolji teran. U doigravanju među dozrelima za šampiona je izabran teran Franca Armana iz Vižinade, a među mladima Silvana Legovića iz Kaštelira.

Ključne riječi

Komentara 1

SR
SREBOTNIK
12:16 24.04.2010.

Ma ća delate? Najbolji na svijetu? Kao i primoštenski Babić, najbolji na svijetu? MRZIM PRETJERIVANJA. Zato i vodim neprofitni blog ZVJEZDANI RESTORANI. Gdje završavam tekst o najboljim CRO kuharima, a baš navodim tega vinara trapana s izjavom \'\' Zembo je najbolji kuhar!\'\' Da za tebe! Pravi stručnjak to ne more reći. Ja imam 3-4 najbolja kalsičnim stilom, i 3-4 najbolja, slobdonim stilom, tu i Zembo! Kina naručila 7 vagona Trapanove malvazije, a Japan samo 4. Joće li Trapan imati 11 vagona?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije