Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPROCIJENJIVO

Majčina ljubav garancija je zdravlja u kasnijoj dobi

'majka i dijete 8030'
'Hemera Technologies'
29.01.2012.
u 08:08

Majčina njega smanjuje mogućnost ozbiljnih oboljenja od dijabetesa i srčanih oboljenja.

Tiješe ih kada raskrvare koljeno na dječjem igralištu i ušuškavaju u krevet prije spavanje, majke u većini slučajeva po prirodi se odnose prema svojim mališanima sa zaštitničkom ljubavi. Priroda se čini se tako pobrinula za evoluciju, jer prema tvrdnjama američkih znastvenika upravo je ljubav i njega djece zaslušna za njihovo dobro zdravlje u kasnijem životu.

Prema najnovijim istraživanjima provedenim na Sveučilištu Brandeis u Bostonu majčina njega smanjuje mogućnost ozbiljnih oboljenja od dijabetesa i srčanih oboljenja. U istraživanju je sudjelovalo preko tisuću ljudi, a posebno su iznenadili rezultati koji su pokazali kako bez obzira na probleme u obitelji ili loše financije tijekom odrastanja, djeca koja su imala brižne majke nisu kasnije lako poboljevala.

- Činjenica da možemo vidjeti dugoročne posljedice iz djetinjstva u srednjoj životnoj dobi je poprilično dramatično. Ne čudi da zbog toga želimo podrobnije ispitati kako nam majčina brižnost pomaže da budemo kasnije manje osjetljivi na bolesti bez obzira na socijalni status i podrijetlo., izjavila je profesorica psihologije Margie Lachman koja je radila sitraživanje.

U navednoj se studiji pretpostavlja kako je riječ o kombinaciji empatije, učenja djece da se nose sa stresom tako da ne utječe na njihovo zdravlje te ohrabljivanje djece da zdravo žive.

Istraživanje nije obuhvatilo ulogu očeva, no autori ne sumnjaju kako i oni imaju veliki utjecaj posebno posljednjih godina kada se očevi sve više uključuju u brigu oko potomaka u odnosu na prijašnja vremena kada je otac imao ulogu prehranjivača.

Profesorica Lachman se nada kako će im ove informacije pomoći da razviju obuku za roditelje kako da se nose sa stresom koji njihova djeca prolaze te da im pomognu na tom putu.

Komentara 6

OB
-obrisani-
14:59 29.01.2012.

NEMAŠ POSAO ILI NE PRIMAŠ PLAĆU VEČ PAR MJESECI, A IMAŠ NAJOSNOVNIJE ZNANJE O RAČUNALIMA I INTERNETU?? Ne brini jer ja sam pronašao rješenje, ponajprije za sebe a sad pokušavam pomoći i ostalima. Radi se o poslu u kojem je jedino što je potrebno slobodno vrijeme i strpljenje. Kad sam ulazio u ovo bio sam pomalo skeptičan, no sad kad vidim da se na tome da zaraditi od 75 – 200$ tjedno moja skeptičnost je prerasla u ozbiljnost da proširim svoj posao. Ukoliko i ti nemaš financijskog izlaza, a znaš da svaka kuna dobro dođe, javi mi se na mail: strpljenjemdozarade @ gmail . com i već danas zaradi svojih početnih 17$!

PP
pp
15:13 29.01.2012.

mama je mama.

CV
cvijece
17:05 29.01.2012.

Sve je točno.Za odrasle bez ljubavi povratka i popravka nema nikada više..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije