Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT SPOLOVA

Lijepe žene teže dobivaju poslove koji nisu tajnički

posao
VL FOTO
11.08.2010.
u 12:00

Dok zgodnim muškarcima ljepota ide u prilog kod zapošljavanja, ženama se i to najčešće uzima "za zlo".

Iako žene troše poprilične količine novca na tretmane za ljepotu, kako bi, između ostalog, ostavile što bolji dojam na poslu, prema posljednjim istraživanjima, čini se da se ne trebaju toliko truditi. Posebno ako je posao koji rade u kategoriji takozvanih muških poslova.

Istraživanje Sveučilišta Colorado Denver je pokazalo kako dobar izgled pomaže samo kod prijava za poslove tipa tajničkog, dok je za ostale poslove privlačnost žene imala sasvim suprotan efekt od očekivanog. Potvrđeno je i kako je za iste poslove zgodnim muškarcima ljepota išla i te kako u prilog kod zapošljavanja.

– U određenim je poslovima privlačnost žena imala negativan efekt na njihove potencijalne poslodavce iako se u mnogim drugim područjima preferiraju atraktivne žene. No, i dalje očito postoje dvostruki standardi po pitanju spolova – zaključila je voditeljica istraživanja profesorica Stefanie Johnson.

Istraživanje, objavljeno u časopisu Social Psychology, otkrilo je pak kako atraktivniji ljudi ipak imaju određenu prednost u poslovnom svijetu. Utvrđeno je kako češće imaju bolje plaće, bolje ocjene, čak i dobivaju više glasova ako se prijave za neku javnu funkciju, ali i bolje prolaze na sudu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije