Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda

Lagerfeldova vizija žene zimi: Raskošne kreacije s krznom

chanel
05.07.2010.
u 08:04

Osim krzna, kolekcijom dominiraju vuna i tvid i to u tipičnim zimskim (ne)bojama – sivoj, bijeloj i crnoj.

Dok mnogi razmišljaju o idealnom kupaćem kostimu, modni mag Karl Lagerfeld predstavio je u Parizu Chanelovu pret-a-porter kolekciju za jesen zimu 2010./11. Nakon lanjske inspiracije carskom Rusijom, kaiser Karl inspiraciju je ove godine pronašao u sjevernim europskim zemljama.

Pahuljice čuvaju tajnu

– Ipak sam ja dečko sa sjevera i volim snijeg čije su mi pahuljice i njihova struktura dali materijal za kolekciju – rekao je Lagerfeld nakon revije.

Revija je, inače, održana u već tradicionalno raskošnom ambijentu, a osim prepoznatljivih Chanelovih kostima, kolekcijom dominiraju predimenzionirana krzna iscrtana etničkim motivima nordijskih zemalja te kaputi do poda koji će svoje vlasnice grijati i u ekstremno hladnim uvjetima.

Od materijala, uz krzno koje je Lagrefeld koristio unatoč snažnim prosvjedima zelenih udruga, prevladavaju tvid i vuna. Boje su hladne – ledenosiva, bijela, crna u tragovima, a slična filozofija primijenjena je i na dizajn modnih dodataka.

Osim cipela i torbi za kojima tradicionalno vlada prava pomama, trendesetericama su za oko zapele i krznene čizme s platformom od pleksiglasa, za koje je već sada formirana lista čekanja. Cipele koje Chanel predlaže za zimu od najfinijih su materijala, ponijeve dlake i gušterove kože – luksuz na entu potenciju!

Glečeri i sante

Veliki hit bit će i nakit koji je inspiriran ledom i glečerima pa ne čudi da su dominantne (ne)boje bijela i siva. Na reviji u srcu Pariza ni ovoga puta nije nedostajalo slavnih obožavateljica Chanela pa su se u prvom redu natiskale jedna do druge Madonna, Lilly Allen, Vanesa Paradis, Kylie Minogue...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije