Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Konzumiranje alkohola u trudnoći povećava rizik od epilepsije

trudnica
Arhiva VL
07.04.2010.
u 10:02

Ovo istraživanje samo učvršćuje dosadašnja saznanja o tome kako majke koje piju tijekom trudnoće štete svojoj djeci.

Majke koje tijekom trudnoće često konzumiraju alkohol povećavaju rizik da njihova djeca dobiju epilepsiju, pokazala je studija Sveučilišta Queens u Kanadi u kojoj je sudjelovalo petstotinjak ljudi u dobi između dvije i 49 godina kod kojih je zabilježen fetalni alkoholni sindrom. U čak šest posto njih razvila se epilepsija, a 12 posto ispitanika imalo je jedan ili više napadaja.

- Ovo istraživanje samo učvršćuje dosadašnja saznanja o tome kako majke koje piju tijekom trudnoće mogu dovesti dijete u povećan rizik od širokog spektra neuroloških zdravstvenih problema – izjavio je dr. Dan Savage sa Sveučilišta New Mexico koji je surađivao u istraživanju.

Upravo zato znanstvenici i liječnici imaju vrlo jasan stav o tome – žene se tijekom trudnoće trebaju suzdržavati od konzumacije alkohola, objavljeno je u časopisu Alcoholism: Clinical & Experimental Research. Također je potvrđeno kako se jedna od sto beba rodi s nekom urođenom manom uzrokovanom alkoholom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije