Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igra ulogu

Koliko je visina važna u odabiru partnera?

par, partneri (1)
PIXSELL
18.02.2013.
u 11:15

Žene vole visoke partnere jer se smatra da imaju viši društveni status, a smatraju ih i muževnijima...

I u odabiru visine partnera muškarci i žene se razlikuju. Dok oni preferiraju partnerice niže oko sedam centimetara, žene "pate" za visokim dečkima, čak 20-ak centimetara višima od njih.

Znanstvenici sa sveučilišta u nizozmeskom Groningenu ustvari su istraživali koliko je ljudi zadovoljno svojom visinom. Sudjelovalo je 50 tisuća ljudi, a rezultati su pokazali da je idealna visina za muškarce 190, a žene 175 centimetara.

Zanimljivo je da je u čak 92,5 posto veza muškarac viši, dok je u samo četiri posto slučajeva partnerica viša. Partneri su u 3,5 posto iste visine, piše Daily Mail.

- I muškarci i žene vole biti u vezi u kojoj je muškarac viši od partnerice, ali ne previše. To je izraženije kod žena koje su rjeđe u vezi s nižim muškarcem - kazao je voditelj istraživanja Gert Stulp.

Psiholozi ovu pojavu objašnjavaju s biološkog stajališta koje govori da su visoki muškarci smatrani reproduktivno uspješnijima, dok su s društvenog stajališta poželjni jer se smatraju muževnijima i i viši im je status na društvenoj ljestvici.

 

Ključne riječi

Komentara 3

ME
melkior007
20:17 18.02.2013.

U teška vremena na cijeni su krupniji muškarci, jer žene atavistički traže zaštitu, kako fizičku tako i materijalnu.U tome je cijela mudrost.A niži i sitniji muškarci uvijek to mogu nadoknaditi dobrim bankovnim računom. Najgore je sitnima i niskima. ALI živott nije fer...rekao je Kenedy.

LI
liliZG
11:34 19.02.2013.

ja volim one oči u oči, .....

IL
ilicak
17:21 18.02.2013.

Muskarac manji ili visi ili zena, nije bitno koliko je bitna kemija,osjecaj mirisa. Ako to pase partneri su sretni i zadovoljni i mogu se sexati na svakom koraku , a to ih cini naj srecnijim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije