Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razočarani

Kilogram lubenice na tržnici na moru 10, u lancima 3 kune

voće
Pixsell
Autori: mp/VLM, tok
09.07.2010.
u 18:03

Zapazite li negdje veliku razliku u cijenama, javite nam se na broj 01/6300 549.

– Što kupuju? Ništa, samo razgledavaju, i to s vodičem, pa nam na placu naprave samo gužvu. Nikakve koristi od njih – ljute se prodavači s riječke tržnice na turiste koji u svom obilasku znamenitosti grada navrate i do “gradskog trbuha”, koji ovih dana nudi obilje.

Uđu turisti i u ribarnicu, pogledaju, okrenu se i odu. Netko od turista koji dolaze u skupinama kupi voće, ali ne na kilogram, obično traže da im izvažu jednu ili dvije breskve, tri četiri marelice, krišku lubenice ili dinje, pet šljiva, što plate nekoliko kuna. Kilogram breskvi stoji od 10 do 15 kuna.

Lubenica stoji pet ili šest kuna, marelica od 12 do 18 kuna, šljive od osam do deset kuna, sve je domaće – iz riječke okolice, Istre, Zadra, Makarske, Metkovića.

Na riječkoj tržnici još ima trešanja, velikih, tamnocrvenih, domaćih, a usto, napisao je prodavač, “bez crva”. Nude se po 30 kuna, no ni jedan turist ih nije kupio.

I prodavači u kioscima s odjećom tvrde isto – od turista nema zarade, razgledavaju, čak i isprobavaju, ali rijetki kupe, možda neku majicu ili haljinu za plažu. Na tržnici u Krku, već uobičajeno, cijene voća i povrća znatno su više nego na riječkoj tržnici. Ondje turisti iz kampova i apartmana kupuju, većina na komad – dvije breskve, grozd, dvije rajčice, dvije paprike. Breskve se na krčkoj tržnici nude po 25 do 28 kuna za kilogram, grožđe po 40 kuna, lubenice po 10 kuna, trešnje po 40.

Mnogi turisti, unatoč svježoj ponudi na tržnicama, radije odlaze u trgovačke lance jer su tamo cijene mnogo niže. Kilogram lubenice stoji samo tri kune, breskve desetak kuna, cijena grožđa je od 28 kuna, a marelice su po 18 kuna.

Komentara 24

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:13 10.07.2010.

najobicnija gramzivost. treba trzistu ostaviti da odradi svoje. ako neko hoce prodavat lubenicu po 100 kuna, neka ju prodaje.

OZ
ozujsko
06:43 10.07.2010.

\"alvina\" komentar ti je za ocjenu 5(peticu).

GR
gromCH
00:07 10.07.2010.

znam sto strajkuje nase zrakoplostvo hehehh...................letili su previsoko a sad hoce da se prizeme na normalnu razinu.....4 kune kg lubenice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije