Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za idealan odmor?

Kao 20 olimpijskih: Najveći bazen na svijetu oduzima dah

bazen (1)
sanalfonso.cl
23.05.2012.
u 16:58

Čileanci imaju najveći otkriveni bazen na svijetu, a dugačak je preko jednog kilometra...

 

Najvećim bazenom na svijetu, dugačkim čak 1015 metara i dubokim 35 metara te površine osam hektara, mogu se pohvaliti u San Alfonso del Mar resortu u čileanskom gradu Algarrobo. Gosti ovog raja na zemlji ne samo što uživaju u izvanrednom i zanosnom na kristalnoplavo umjetno more nego u bazenu mogu roniti ili, primjerice, skijati na vodi. Ili se samo izležavati na 'luftiću'.

Bazen je dugačak kao dvadeset olimpijskih bazena, a izgrađen je 2006. godine nakon pet godina radova. Bazen se puni sa 250 milijuna litara vode specijalnim sustavom filtracije, što je količina koja je dostatna za šest tisuća običnih bazena. Voda se grije na 26 stupnjeva, čak deset više nego što je temperatura obližnjeg oceana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije