Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO I EFIKASNO

Izgubite kilograme uz minimalne životne promjene

'hladnjak frizider kuhinja hrana dijeta mrsavljenje'
''
08.02.2012.
u 07:22

Nutricionistički i fitnes-savjetnik Jim Karas objedinio je svoja znanja kako bi niskim ženama omogućio efikasan način za brzo mršavljenje

Novi režim prehrane i vježbanja namijenjen (pre)zaposlenim niskim ženama prema instrukcijama nutricionističkog gurua Jima Karasa osvaja sve koji žele izgubiti maksimalno na težini uz minimalne promjene u svom životnom stilu. Ono što Karas nudi tek su manji zahvati u prehrani i vježbanje tri puta tjedno od pola sata, što, smatra, svatko može ubaciti ma koliko mu bio prenatrpan raspored.

Prvo zlatno pravilo jest – ne preskačite doručak. Karas, naime, smatra da svatko tko dijetu provodi na način da izbjegava jutarnji obrok kad-tad tijekom dana završi u prejedanju. Osim toga sposobnost sagorijevanja kalorija svaki se dan određuje prema unosu prvog obroka. Preskočite li ga, tijelo se prebacuje u mod mirovanja, upravo suprotno od onog što želite. Kako objašnjava u svojoj knjizi The Petite Advantage Diet, posebno osobe koje su niske trebale bi dan početi visokoproteinskim, vlaknima bogatim obrokom.

Male žene, tvrdi autor, često posežu za dodatnom hranom samo zato što toliko više jede osoba u čijem su društvu ili jer im je tolika porcija poslužena.

– Postoji odjeća u malim i velikim veličinama, no ne postoje male i velike porcije hrane – objašnjava Karas te predlaže da, ako već morate napuniti tanjur do kraja, to napravite niskokaloričnom hranom, bogatom vodom, kao što je povrće, te proteinima koje možete naći u ribi ili bijelom mesu. Ono što očekuje od '‘sljedbenica'’ svoje škole prehrane jest da nikada ne pretjeruju s visokokaloričnim obrocima te da izbjegavaju obroke za koje ne znaju u kojoj mjeri sadrže masnoće, poput obroka iz kineskih restorana. I, naravno, uz ove minimalne izmjene jelovnika metabolizam je, zaključuje Karas, neophodno ubrzati vježbanjem. No nema potrebe za pretjerivanjem – pola sata tri puta tjedno učinit će svoje, tvrdi nutricionistički i fitnes-guru.

Komentara 1

DR
drznedaj
18:02 08.02.2012.

Zaboravi to da ces ti uz minimalne promjene maksimalno smrsavit. Jest ako je maksimalno pola kile koje ces opet dobit. Ak oces mrsavit nema ti druge nego trening i prehranu maksimalno promjenit. Nema od toga nista inace

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije