Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastroelita

Ivica Matošević istarskim vinima osvaja Ameriku

ivica matošević
nnn
26.09.2011.
u 17:07

Matošević će na večeri prikazati potencijal istarskih sorti među svježim, odležalim i slatkim vinima

Vinarija Matošević prva je hrvatska vinarija koja je pozvana sudjelovati na večeri u organizaciji vodeće američke kulinarske fondacije The James Beard Foundation. Pod nazivom Mystical Malvasia (Mistična malvazija), Ivica Matošević predstavit će svoja vina i potencijale istarskih autohtonih sorti, na večeri 14. listopada u prostorijama fondacije u New Yorku. U najavi večere i opisu malvazije na svojim stranicama fondacija je vina ove sorte nazvala "spektakularnim“.

Kao uvod u ovo događanje, vinarija Matošević predstavila je svoja vina na večeri "Mistična malvazija“ u Apetit City Restaurant&Baru u Zagrebu, pred više od 80 posjetitelja. "The James Beard" vodeća je gastronomska neprofitna udruga Sjedinjenih Američkih Država, koja putem niza aktivnosti promovira načine na koje prehrana obogaćuje živote.

Časopis Time je nagrade fondacije, koje se tradicionalno dodjeljuju svake godine, nazvao "Oscarima gastronomije“. Značenje večere tim je veće ako se zna kako je poziv vinariji Matošević došao na inicijativu američkih partnera. Dosadašnja predstavljanja hrvatskih vina u Sjedinjenim Američkim Državama događala su se isključivo na inicijativu hrvatskih vinara ili institucija i udruga blisko povezanih s hrvatskim vinarstvom.

Ključne riječi

Komentara 1

ME
megadux
12:39 27.09.2011.

Bravo Matoševiću, mens sana in Malvasia Istriana..Živjeli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije