Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i više od Facebooka

Istraživanje: Volimo seks više nego kućanske poslove i odgoj djece

seks
Arhiv VL
26.11.2012.
u 16:54

Za sreću je dovoljno tako malo: voljeni partner, čaša vina i zabava može početi

Novozelandski znanstvenici koristili su zanimljivu metodu za mjerenje sreće u stvarnom vremenu. Naime, sudionici istraživanja morali su ocijeniti svoje aktivnosti tijekom dana SMS-porukama, u rasponu od najugodnije do najneugodnije aktivnosti u smislu sreće i zadovoljstva. Tako je istraživanje sveučilišta Cantebury pokazalo da je na samom vrhu najdražih i najugodnijih ljudskih aktivnosti među odraslima – seks. Centar za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC) u Atlanti smatra da vođenje ljubavi održava seksualno zdravlje, odnosno fizičko, emotivno, mentalno i društveno blagostanje i ne bi se smjelo promatrati kao odsustvo bolesti ili disfunkcionalnosti.  

Na drugom mjestu je konzumacija alkohola, a dobrotvorni rad i vjersko produhovljenje, kao i briga o djeci našli su se među pet najviše rangiranih aktivnosti koje mogu donijeti sreću u životu. Znanstvenici kažu da oni koji streme sreći iskuse više zadovoljstva u svojim životima jer za srećom tragaju, pa je i nađu.

Na vrhu ljestvice aktivnosti koje "proizvode" najmanje sreće našli su se oporavak od bolesti pa "švrljanje" na Facebooku, kućanski poslovi, pisanje tekstualnih poruka i vožnja automobila po gradu, piše Daily Mail

Najbolje aktivnosti za podizanje razine sreće:

1. seks

2. konzumiranje alkohola

3. volontiranje

4. meditiranje / religija

5. briga za djecu

6. slušanje glazbe

7. druženje s prijateljima

8. hobiji

9. šoping

10. videoigre.

 

Najgore aktivnosti:

1. oporavljanje od bolesti

2. Facebook

3. kućanski poslovi

4. učenje

5. pisanje SMS-ova

6. odlazak na predavanja

7. plaćeni rad

8. putovanje na posao

9. rad za računalom

10. tuširanje.

Komentara 3

LE
lenger
09:26 27.11.2012.

Za takav zaključak im je trebalo istraživanje?

IS
istima
10:30 27.11.2012.

volim seks i rado ga se sjećam...

LI
liliZG
10:19 29.11.2012.

Uspoređivanje sexa sa kućanskim poslovima i odgojem djece je bedastoća, ....uspoređuješ ugodnu zabavu sa poslom, kao kruške i jabuke,, ili kruške i papriku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije