Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
topli obrok

Islandski kuhar kuhao na lavi kad je vulkan erumpirao

vulkan
AFP
02.04.2010.
u 12:35

Čim je čuo da će vulkan erumpirati, maštoviti kuhar odlučio je pripremiti posebno jelo.

Da kuhari mogu biti vrlo kreativni i maštoviti pokazuje i primjer islandskog kuhara Fridgeira Eirikssona koji je svoje luksuzno jelo skuhao na vulkanu za vrijeme erupcije. Naime, čim je doznao da će vulkan Fimmvorduhals erumpirati, odlučio je iskoristiti vrućinu prirodne pojave.

Eiriksson je sa svojih troje prijatelja dovezao namirnice i mnogo šampanjca do podnožja planine, a mjesto za obrok, na kojem je bio i crveni tepih, postavili su u blizini polja lave, a sve je bilo pripremljeno tako da ih kasnije može u zrak podići helikopter.

Okruženi lavom gosti su jeli juhu od jastoga, flambiranog jastoga i grdobinu te luk kozjak kuhan u lavi, a uza sve je poslužen šampanjac veuve clicquot.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
manuela
13:31 02.04.2010.

Neki bi jeli zabadava makar im to bilo zadnje u životu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije